Astana volgt MPCC-regels, Pellizotti geschorst tot begin mei

maandag 28 oktober 2013 om 17:27
Pellizotti Franco

foto: Sirotti

Franco Pellizotti mag tot 2 mei 2014 niet in actie komen voor zijn nieuwe ploeg Astana. De ex-Italiaanse kampioen tekende een contract bij de Kazachse formatie, maar mag dus voorlopig niet in wedstrijdverband rijden. De MPCC is een organisatie die ervoor staat om doping in de wielersport tegen te gaan.

Een van de regels van de MPCC is dat de teams renners niet kunnen contracteren tot twee jaar nadat zij een dopingschorsing hebben uitgezeten die langer is dan zes maanden. Pellizotti werd geschorst gedurende twee jaar na een overtreding in zijn biologische paspoort. In mei 2012 maakte hij zijn comeback in het tenue van Androni Giocattoli-Venezuela.

”We hebben besloten de regels van de MPCC te respecteren en dus zal Franco pas koersen vanaf 2 mei”, zegt manager Giuseppe Martinelli tegen CyclingNews. Pellizotti is gehaald om zijn landgenoot Vincenzo Nibali naar de eindzege in de Tour de France van 2014 te loodsen.

”We hebben aan hem uitgelegd dat het belangrijk voor het team is, dat we de regels respecteren en dat hij de eerste maanden niet zal rijden”, vervolgt Martinelli. ”Hij start wel in de Giro d’Italia en is 100% zeker van deelname aan de Tour. Franco is een professional en weet hoe hij zich moet voorbereiden op grote koersen, dus dat wordt geen probleem.”

Dit artikel delen:

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair