Astana stelt vijf Italianen op in Giro d’Italia 2014

vrijdag 2 mei 2014 om 20:16

Astana heeft het negental voor de Giro d’Italia op papier. De Kazachstaanse ploeg vertrekt met vijf thuisrijders naar Belfast, waar vrijdag 9 mei de rittenkoers van start gaat. Paolo Tiralongo bracht via zijn website de selectie naar buiten.

De ervaren 34-jarige Michele Scarponi is de mentor van de groep. Hij werd in de Giro del Trentino nog achtste in het algemeen klassement. Naast Scarponi waren ook zijn landgenoot Fabio Aru (23) en de Spanjaard Mikel Landa (24) in de top-tien van de voorbereidingskoers te vinden, op respectievelijk de plekken zeven en tien. Landa wist daarnaast de slotrit te winnen.

Paolo Tiralongo, Enrico Gasparotto en Valerio Agnoli brengen het aantal Italianen in de selectie van Astana op vijf. De Sloveen Janez Brajkovic moet ook ver kunnen komen in het hooggebergte. De Kazach Andrey Zeits en de Sloveen Borut Bozic completeren de selectie.

Vorig seizoen ging de eindzege in de Giro d’Italia naar Vincenzo Nibali. De Italiaanse kopman van Astana mikt dit jaar echter op winst in de Tour de France. Naast de winst in het eindklassement greep de Siciliaan ook twee ritoverwinningen.

Selectie Astana voor de Giro d’Italia 2014
flag-it Valerio Agnoli
flag-it Fabio Aru
flag-si Janez Brajkovic
flag-it Enrico Gasparotto
flag-es Mikel Landa
flag-si Borut Bozic
flag-it Michele Scarponi
flag-it Paolo Tiralongo
flag-kz Andrey Zeits

Update 06-05: Lutsenko is vervangen door Bozic

Meer selecties Giro d’Italia 2014
AG2R La Mondiale, Androni Giocatolli-Venezuela, Belkin, BMC Racing Team,Cannondale,FDJ.fr, Giant-Shimano, Lotto-Belisol, Team Colombia, Team Sky

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair