Astana optimistisch voor de toekomst na moeilijk 2017

vrijdag 8 december 2017 om 19:05

foto: Sirotti

Astana heeft in de gelijknamige Kazachse hoofdstad de WorldTour-ploeg van 2018 gepresenteerd. De ploeg onthulde de nieuwe outfits, het nieuwe logo en de doelen voor komend seizoen.“Het is geen geheim dat afgelopen seizoen zwaar was voor onze ploeg”, zei manager Alexander Vinokourov tijdens zijn toespraak. “Niet alleen vanwege grote veranderingen bij de aanvang van 2017, blessures en pech, maar bovenal door een groot verlies. We verloren Michele Scarponi en hij blijft voor altijd in ons hart.”

Na de moeilijke start won Astana in 2017 met Fabio Aru de rit naar La Planche des Belles Filles in de Tour de France en boekte met Alexey Lutsenko en Miguel Ángel López drie dagsuccessen in de Vuelta a España. “Met elkaar wisten we ons door deze zware periode heen te slaan en in de tweede helft van het jaar lieten we zien dat Astana nog steeds één van de beste teams van de wereld is”, zei Vino.

Vinokourov: “In 2017 haalden we een mooi aantal overwinningen en boekten we mooie resultaten op het hoogste niveau, in zowel WorldTour-koersen als grote ronden. Ik wil enkele successen van onze Kazachse renners onder de aandacht brengen, zoals de overwinningen van de beste atleet van Kazachstan Alexey Lutsenko en een serieuze ontwikkeling van onze jonge renners waardoor we optimistisch zijn voor de toekomst.”

Selectie compleet
Het nieuwe seizoen werd door Astana vandaag officieel afgetrapt met de presentatie in de Kazachse hoofdstad, die werd bijgewoond door onder anderen de minister van Cultuur en Sport, de burgemeester van Astana en de voorzitter van de Kazachse wielerbond. Vinokourov: “We stappen het nieuwe jaar in met een vernieuwde groep, die in balans is en klaar is voor enkele mooie dingen. En die onze doelen nastreeft, niet alleen in de grote ronden, maar ook in de kleine rittenkoersen en de klassiekers.”

Astana completeerde onlangs de selectie, die ten opzichte van dit jaar met één renner groeit naar dertig selectieleden in 2018. De ploeg verwelkomt zes nieuwkomers: Magnus Cort Nielsen, Omar Fraile, Yevgeniy Gidich, Jan Hirt, Hugo Houle en Davide Villella. De grootste vertrekker is Fabio Aru, die de overstap maakt naar UAE Emirates.

Cort Nielsen was niet bij de presentatie aanwezig. De Deen viel een paar dagen geleden tijdens een trainingsronde en brak zijn sleutelbeen. Hij onderging gisteren in het Spaanse Girona een succesvolle operatie en de ploeg verwacht hem terug tijdens een trainingskamp in Altea.

Astana 2018! Meer ouderwets Kazachs-blauw in het shirt! 🇰🇿

Geplaatst door Materiaalzone op vrijdag 8 december 2017

Dit artikel delen:

6 Reacties

Stenalic 8 december 2017 om 19:13

Edit redactie: Bedankt, is aangepast.

Geflitst 8 december 2017 om 19:23

Eén van de beste ploegen ter wereld… Tja, als je alle caféclubjes erbij neemt kom je wel in de top 1%. Op WT niveau schat ik ze niet in de eerste helft.

lnnrt 8 december 2017 om 19:46

In twee jaar tijd, twee grote ronde winnaars verliezen en daar weinig voor terug halen, dat is toch wel heel pover.

Dat emirates heeft overigens bizar sterk ingekocht. Wat een kleppers hebben die opeens zeg.

Jungle Man 8 december 2017 om 20:14

Een van de beste ploegen ter wereld… wat wil je met in Kazakhstan op iedere hoek van de straat een apotheek waar je alkes kan krijgen.

Samlambeej 8 december 2017 om 20:48

Ik vind ze een beetje in de categorie TREK SF. Allegaartje van sterke renners die graag een goede boterham verdienen. Dan is LottoNL Jumbo een sterke selectie die op alle tereinen meekan. Grootste werkpunt voor komend seizoen: dominant zijn peloton want Kruis en Dylan kwamen hier vaak onder te leiden

west 9 december 2017 om 10:13

Optimistisch? Volgens mij heb ik Vinokourov alleen maar horen huilen dat ie Aru zo mist?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.