Astana met Cavendish en Bol in Milaan-Turijn, Movistar rekent op Gaviria

dinsdag 14 maart 2023 om 10:40
Astana met Cavendish en Bol in Milaan-Turijn, Movistar rekent op Gaviria

Fernando Gaviria - foto: Cor Vos

De selecties voor de midweekse klassieker Milaan-Turijn druppelen langzaam binnen. Astana Qazaqstan trekt met Mark Cavendish en Cees Bol naar de sprinterskoers, Movistar rekent dan weer op de snelle benen van Fernando Gaviria.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Cavendish is nog op zoek naar zijn eerste zege van het seizoen. Het wil voorlopig nog niet echt vlotten in dienst van zijn nieuwe ploeg Astana Qazaqstan. In de UAE Tour kon Cav zich een paar keer mengen in het sprintgeweld, maar in Tirreno-Adriatico kwam hij er echt niet aan te pas. Kan hij in Milaan-Turijn wel weer meedoen voor de winst? Met Cees Bol als laatste man is er veel mogelijk. De sterke Nederlander kan eventueel zelf ook meesprinten, net als Gleb Syritsa.

Wie wel al een zege op zak heeft dit seizoen: Fernando Gaviria. De rappe Colombiaan bezorgde zijn nieuwe werkgever Movistar al een ritoverwinning in de Vuelta a San Juan. Gaviria spurtte vervolgens in de UAE Tour (tweede in de vijfde etappe, achter Dylan Groenewegen) en Tirreno-Adriatico (derde in de eerste sprintersrit na Fabio Jakobsen en Jasper Philipsen) naar dichte ereplaatsen.

Lees ook:
Voorbeschouwing: Milaan-Turijn 2023 – Sprinters testen zich voor La Primavera

In totaal staan er tien WorldTeams aan de start van de 104e editie van Milaan-Turijn. Cavendish, Bol en Gaviria zijn niet de enige sprinters aan het vertrek. Ook toppers als Dylan Groenewegen, Nacer Bouhanni en Jordi Meeus zijn woensdag van de partij.

Dit artikel delen:

2 Reacties

KnightBiker 14 maart 2023 om 10:44

Bol en Cav altijd samen opstellen, tot op heden lijkt niemand anders bij Astana in staat Cavendish af te leveren voor de sprint. (Gezien de Tireno) en Bol moet zelf echt alles mee hebben voor een top klassering in een massasprint.

0
Dr.Watt 14 maart 2023 om 12:00

Persoonlijk vond ik Gleb Syritsa indrukwekkend in de eerste rit van Tirreno.
Toen dacht ik dat alles goed zou komen maar het kwam er niet uit.

Lag het aan de communicatie of gebrek aan automatismen, Syritsa, het niveau van Cav zelfs? Geen idee.

Dit jaar heeft hij maar 1x top 10 gereden volgens mij.
Hij is wel aan het wegdeemsteren net zoals Astana.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone