Astana krijgt volgende week uitsluitsel over licentie

donderdag 2 april 2015 om 14:42
Astana krijgt volgende week uitsluitsel over licentie

Astana, de werkgever van onder andere Lieuwe Westra, Lars Boom en Vincenzo Nibali, krijgt volgende week van de UCI te horen of ze hun WorldTour-licentie mogen houden of niet. Volgens de NOS heeft een UCI-woordvoerder dit bevestigd.

Vandaag krijgt de ploeg uit Kazachstan de mogelijkheid om tijdens de zitting van de UCI-commissie bewijsmateriaal te overhandigen waaruit blijkt dat Astana volgens de ethische criteria van de UCI heeft gehandeld. Bij de zitting zijn enkele renners, de ploegleiding en advocaten van de wielerploeg aanwezig.

De herbeoordeling van de WorldTour-licentie is een gevolg van een vijftal dopinggevallen bij het team. Ook bleek uit onderzoek van de universiteit van Lausanne “dat er een groot verschil tussen de werkelijkheid is en de gegevens die Astana aan licentiecommissie heeft overhandigd.”

De UCI besloot op basis van beide voorvallen dat een commissie moest beoordelen of de licentie van Astana gehandhaafd kan blijven.

Dit artikel delen:

9 Reacties

hiddenz 2 april 2015 om 14:52

Nou, dan mag Boom iig mee doen in de ronde.

hugenholz 2 april 2015 om 15:02

De Telegraaf zat er dus in ieder geval een week ernaast. Telecanard

Turtlehead 2 april 2015 om 15:02

…maar mss niet aan PR.
’t zal wel weer een soap worden, met geld als cliffhanger.

non-believer 2 april 2015 om 15:21

licentie intrekken, met pek en veren 26 Juli de Champs-Elysees over laten lopen en op naar de volgende ploeg met valsspelers.

Er is nog een lange weg te gaan maar het is een begin.

StonedCamel 2 april 2015 om 15:55
Quote:
“dat er een groot verschil tussen de werkelijkheid is en de gegevens die Astana aan licentiecommissie heeft overhandigd.”

Dit lijkt me toch duidelijk voorsorteren op het innemen van de licentie.
Althans, ik kan me niet voorstellen dat de werkelijkheid rooskleuriger is dan Astana die zelf voorstelde.

limbo 2 april 2015 om 16:31

tellen die van de opleidingploeg da ook mee ,volgens mij was bij pro tour ploeg astana allen de twee broers

Daan° 2 april 2015 om 21:45

hahaha, met pen en veren over de Champs-Elysees, geweldig @non-believer :).

west 2 april 2015 om 22:13

Gaat die commissie dan op dat bewijsmateriaal van Astana stante pede een beslissing zitten te nemen, of moeten we daar ook nog weer een half jaar op wachten?

xistnc 2 april 2015 om 22:20

Als ik de signalen van de afgelopen periode op een rijtje leg, dan heeft de licentiecommissie een principebesluit genomen om Astana de licentie af te nemen. Om het zuiver te spelen, heeft men dit tezamen met de beweegredenen kenbaar gemaakt en Astana de mogelijkheid geboden om die beweegredenen alsnog te weerleggen. Dit heeft Astana deze week met zwaar geschut geprobeerd en de licentiecommissie gaat hier nu over in beraad. Men moet daarbij vooral beoordelen in hoeverre een eventuele beslissing stand kan houden voor het CAS. Of de licentiecommissie daarbij geheel onafhankelijk kan opereren van de UCI, weet ik niet. Maar ik kan me niet voorstellen dat het langer gaat duren dan een week.

Headlines

Materiaalzone

Populair