Astana huurt experts in om hervormingen door te voeren

woensdag 6 mei 2015 om 13:16

Astana zal experts van buiten inschakelen om te voldoen aan de noodzakelijke hervormingen. Dat stelt de ploeg in een reactie op de gemotiveerde beslissing van de licentiecommissie om de WorldTour-licentie van Astana niet in te trekken. De hervormingen moeten ervoor zorgen dat de ploeg niet opnieuw verwikkeld raakt in dopingschandalen.

Astana belooft in de verklaring bovendien om volledig mee te werken met het sportinstituut van de universiteit van Lausanne (ISSUL). Ze worden daarmee het negende team dat wordt gemonitord door het ISSUL. Eerden zegden AG2R La Mondiale, FDJ, Cannondale-Garmin, IAM Cycling, Etixx-Quick-Step, Orica-GreenEDGE, Giant-Alpecin en Trek Factory Racing hun medewerking al toe.

Belangrijk punt van de hervormingen is dat de band tussen management en renner strakker moet worden aangehaald. Om aan de voorwaarden te voldoen moeten bij elke ploeg minimaal drie trainers worden aangesteld die de renners van dichtbij volgen. Uiterlijk 2017 moeten de hervormingen bij alle World Tour-ploegen zijn doorgevoerd.

De toezeggingen van Astana hebben een belangrijke rol gespeeld bij de beslissing van de licentiecommissie om ondanks het verzoek van de UCI de WorldTour-licentie van Astana niet in te trekken. “Door de veranderingen die plaats hebben gevonden, de belofte om zich aan de gemaakte afspraken te houden en de afwezigheid van incidenten sinds de herfst van 2014 zou het intrekken van de licentie een te zware straf zijn geweest”, staat in het rapport te lezen.

Brian Cookson heeft er vertrouwen in dat Astana op de goede weg is. “We zijn blij dat het team maatregelen neemt om zijn cultuur, structuur en antidopingaanpak te verbeteren”, meldt de UCI-voorzitter in een persverklaring. “Astana blijft voor de rest van het jaar onder toezicht van het ISSUL. We zijn tevreden met de beslissing van de licentiecommissie.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

nafnikleb 6 mei 2015 om 13:39

Experts om binnen de grenzen van het bloedpaspoort te blijven dit keer!

robotour 6 mei 2015 om 13:39

De “experts” van buitenaf zijn nodig voor de beeldvorming. Och, och wat een verrotte “mafiawereld” heerst er in de wielersport. Op papier wordt alles zeer goed verwoord en in
regeltjes vastgelegd, maar ja papier is geduldig en de werkelijkheid is helaas anders.
Schone schijn ophouden heet dat.

lekbandje3 6 mei 2015 om 13:41

Ze kunnen Nog zoveel doen voor mij blijft er een nare smaak hangen zolang vin daar manager is

lekbandje3 6 mei 2015 om 13:41

Vino*

horsm 6 mei 2015 om 13:58

Als dat monitoren van ISSUL zo betrouwbaar is, waarom wordt het dan niet gewoon verplicht in de WorldTour?

Scotty 6 mei 2015 om 14:14

Goede zaak.

Chaba 6 mei 2015 om 14:31

“als we het zo bont maken dat ze ons echt willen aanpakken gaan we jullie wijs maken dat dat we het systeem gaan onderzoeken, de processen strakker gaan regelen en de cultuur gaan omgooien via externe toezichthouders die wel door onze achterban gefinancierd worden om ervoor te zorgen dat jullie ons weer een tijd met rust laten”

Copypaste voor het volgende geval. Ach ja wat moet je hier nog van geloven van dit soort uitspraken. Ik hoor het de afgelopen jaren net iets te vaak bij iets teveel ploegen.

katerkop 6 mei 2015 om 15:29

@ chaba +1
En niemand die er wat aan doet….

debarreman 6 mei 2015 om 15:53

Dan heb je 3 doktoren nodig om te frauderen. Maakt het wel wat lastiger.

Weet iemand of er plannen zijn om een licentie-systeem te introduceren voor doktoren die aan een ploeg zijn verbonden?

Spinergy 6 mei 2015 om 16:24

Bruyneel, De Rooy en Saiz? Die zoeken nog een baantje..

Romāns Vainšteins 6 mei 2015 om 17:34

Mooi dat Astana al die beschuldigingen en zogenaamd dreigende straffen van zich af heeft weten te schudden en lekker als vanouds door blijft rijden. Als daar zo’n wassen neus als dit voor nodig is gewoon doen, who cares?

Wim Kruithof 6 mei 2015 om 18:16
Quote:
Ze worden daarmee het negende team dat wordt gemonitord door het ISSUL. Eerden zegden AG2R La Mondiale…

Toch ook niet onbesproken van wandel, maar gek genoeg is wielerwereld geduldig met Fransen.

Quote:
om ondanks het verzoek van de UCI de WorldTour-licentie van Astana niet in te trekken. “Door de veranderingen die plaats hebben gevonden, de belofte om zich aan de gemaakte afspraken te houden…

“Mama, ik zal het echt, echt, echt niet meer doen… Beloofd.”

jan jansen 6 mei 2015 om 23:37

Doping gewoon toestaan, het is toch niet te voorkomen en blijft altijd bestaan. Al die miljoenen die aan bestrijding of zogenaamde bestrijding wordt besteed heeft kennelijk niet zoveel zin. Ze maken zichzelf en de sport belachelijk.

zoetepap 8 mei 2015 om 01:57

Who cares? Laat ons hier ook een omerta starten. Toevallig gaan er altijd 20ploegen voldoen aan de zogenoemde nieuwe ten-points-labels. Congratulations for your efforts to clean cycling…you are awarded with the then-point-WT-ISSUL-label-of-outstanding-performances. Cookson also stated that any rider must stop for trains,boats en UFO’s. No shortcuts or dopingrelated products or one point wil be reducted of the label.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair