ASO presenteert parcours voor vrouweneditie Parijs-Roubaix

vrijdag 25 september 2020 om 09:25
ASO presenteert parcours voor vrouweneditie Parijs-Roubaix

foto: Cor Vos

Op zondag 25 oktober krijgt Parijs-Roubaix niet alleen een editie voor mannen, maar voor het eerst in de geschiedenis ook een vrouwenwedstrijd. Koersorganisator ASO heeft inmiddels het parcours gepresenteerd: de rensters krijgen over een maand zeventien kasseistroken voor hun kiezen.

De ‘Hel van het Noorden’ voor vrouwen zal voorafgaand aan de mannenwedstrijd worden verreden en is ontstaan op initiatief van de UCI. De vrouwenkoers is 116 kilometer lang, start in Denain en finisht op de wereldberoemde wielerbaan van Roubaix. Onderweg wachten er zeventien kasseistroken.

Dit betekent dat de rensters 29,2 kilometer moeten dokkeren over de typische Noord-Franse keien. Ook de vrouwen moeten in de finale over de kasseien van Mons-en-Pévèle, Camphin-en-Pévèle en Carrefour de l’Arbre. Het Bos van Wallers, een van de meest iconische passages uit het wielrennen, laten de rensters dan weer links liggen.

24 ploegen 
De deelneemsters beginnen om 9.20 uur aan de allereerste Parijs-Roubaix voor vrouwen, de finish wordt verwacht rond de klok van 12.30 uur. De organisatie heeft 24 ploegen uitgenodigd voor de eerste editie, waaronder de acht Women’s WorldTour-teams en formaties als Boels-Dolmans, Lotto Soudal en Parkhotel Valkenburg.

Nederlandse toppers als Annemiek van Vleuten, Marianne Vos en Lucinda Brand zullen eind oktober deelnemen aan Parijs-Roubaix. Anna van der Breggen, die donderdag nog de wereldtitel in het tijdrijden wist te veroveren, heeft nog geen beslissing genomen over deelname. “Ik weet nog niet of ik Parijs-Roubaix ga doen”, aldus Van der Breggen.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Chasse_patate 25 september 2020 om 09:34

Vandaag staat wel in het teken van het vrouwenwielrennen volgens mij. Ook leuk om een keer te zien!

BW52 25 september 2020 om 09:36

Goede zaak. Eindelijk nu nog Tour de France Femin!

De Bezemwagen! 25 september 2020 om 09:54

Kan mij toch niet voorstellen dat Anna van der Breggen deze koers links laat liggen in haar allerlaatste jaar als renster.

Lalsacien 25 september 2020 om 11:36

Ik meende dat volgend jaar haar laatste zal zijn…

De Bezemwagen! 25 september 2020 om 12:04

Ja dat klopt inderdaad. Dus dan heeft ze volgend jaar nog een kans om deze koers te rijden en te winnen

KnightBiker 25 september 2020 om 10:08

Ik had eigenlijk verwacht dat men de korte cyclo sportief zou gebruiken, maar dan is de eerste kasseien strook die van Wallers en dat is wellicht wat bruut om mee te beginnen… hoe dan ook, de wedstrijd waar ik het meest naar uit kijk dit jaar!

Jerry 25 september 2020 om 11:37

logistiek kiezen ze dus om eerst een plaatselijke ronde 3 keer te rijden. Jammer van het Bos, maar als die in het begin van de koers zit wordt het een zootje ben ik bang met een heel peloton frisse dames.

Spartacus 25 september 2020 om 10:31

Zagen we de vrouwen uitgebreid testen en trainen in het bos van Wallers; is dit niet opgenomen in het parcours…

john 25 september 2020 om 12:34

Wist niet dat Paris vlak bij Valenciennes ligt

JP LeDouche 25 september 2020 om 12:41

Jammer van het bos maar verder supergoed nieuws. Hulde deze keer aan de UCI.

chasse patat 25 september 2020 om 15:26

Beste Anna,

Ga deze koers toch rijden ! Nu heb je nog een kans om erbij te zijn en zelfs vooraan mee te doen. Ook heb je een mooie ervaring om straks als ploegleider te delen met de rensters die je gaat begeleiden.

Groetjes Chasse

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair