ASO: Parijs-Roubaix, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik uitgesteld

dinsdag 17 maart 2020 om 17:19
ASO: Parijs-Roubaix, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik uitgesteld

foto: Cor Vos (archief)

De kogel is door de kerk: koersorganisator ASO heeft besloten om Parijs-Roubaix, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik uit te stellen vanwege de verdere verspreiding van het coronavirus. De verschillende organisatoren zijn samen met de internationale wielerunie UCI op zoek naar nieuwe data op de koerskalender.

ASO laat in een persbericht weten dat de wedstrijden voorlopig niet kunnen doorgaan, maar de organisator hoopt wel dat de klassiekers later dit jaar nog zullen worden verreden. Christian Prudhomme liet eerder al weten rekening te houden met een afgelasting van Parijs-Roubaix op zondag 12 april.

“Ik denk dat er weinig zal veranderen in de maand april. En dat is volkomen logisch”, zo vertelde de grote baas van ASO. Prudhomme hoopt met de UCI nu een nieuwe datum te vinden voor de kasseiklassieker, net als voor de Waalse Pijl (22 april) en Luik-Bastenaken-Luik (26 april) voor mannen en vrouwen.

Naast de profwedstrijden zijn ook twee populaire toertochten afgelast: die van Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik. Gisteren werd al bekend dat de Tour of the Alps en de Ronde van het Baskenland zijn uitgesteld, terwijl de organisatie van de Ronde van Romandië al kijkt naar de editie van 2021.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Pascal De Kooning 17 maart 2020 om 17:36

Denk niet dat er voor Juni nog een fatsoenlijke koers gereden word. Heel jammer maar een zeer begrijpelijke beslissing van de ASO

Bummetje 17 maart 2020 om 17:42

Geen verrassing helaas. Al is de Ronde van Vlaanderen nog steeds niet officieel afgelast, wat dan wel weer erg vreemd is. Ook al rekent niemand er meer op dat de Ronde door zal gaan.

Polleke 17 maart 2020 om 18:09

Zelfs in het onwaarschijnlijke geval dat het doorgaat komt daar toch niemand met zijn volle verstand aan de start….Moscon is dan topfavoriet…

guyremgabdel 17 maart 2020 om 18:11

Er wordt voor einde mei – begin juni geen enkele koers gereden. Hoofdzaak is zelf gezond te blijven. Vandaag beelden gezien van landgenoten : je wil dit zelf niet meemaken. Straks mag je misschien wel een rubriek openen met de vraag wie is er zelf besmet. En ik heb tot op heden in de talrijke journaals nog geen "genezen" mensen gezien of verklaringen horen afleggen. Dus zo onschuldig was da griepke blijkbaar toch niet.

Gilberto 17 maart 2020 om 21:38

Op feesboek en joetjoep heb ik er al vele voorbij zien komen anders, en 2 kennisen van me. De meenstriem media zou er goed aan doen ook hier wat meer aandacht aan te besteden

limburgia 17 maart 2020 om 18:34

Omdat het niet mogelijk is een kalender samen te stellen zal het voor de renners onmogelijk zijn zich op de juiste tijd in topvorm te trainen.
Krijgen we dan een heel raar wedstrijdverloop of wordt het een heel spannende koers.

Kosmonaut 17 maart 2020 om 18:37

Uitgesteld…. Misschien dat de monumenten nog verreden (kunnen) worden later dit jaar maar iets zegt mij dat je beter “afgelast” kunt lezen ipv uitgesteld bij al die koersen.

Livestrong 17 maart 2020 om 19:24

Hoe kan er dit jaar nog een grote ronde worden gereden, zonder wedstrijdkilometers in de benen?

Panache 17 maart 2020 om 19:44

A la Froome simuleren in training.

Pascal De Kooning 17 maart 2020 om 20:29

Denk niet dat er een grote ronde gereden word dit jaar. De Vuelta heeft nog de meeste kans ivm de de datum.

re-cycle 17 maart 2020 om 20:55

In hoeverre kunnen er koersen naar oktober/ november/december verplaatst worden? Qua klimaat zou het moeten kunnen behoudens koersen in middel en hooggebergte.

Tinus 17 maart 2020 om 23:27

Koersen verplaatsen gaat weer ten koste van andere koersen. Lijkt me zo goed als onmogelijk. Sponsoren van de koersen die daarmee gedevalueerd worden, zullen massaal weglopen.

Headlines

Materiaalzone

Populair