ASO maakt ook deelnemende ploegen Parijs-Nice bekend

donderdag 20 januari 2011 om 16:47

Naast die voor de Tour de France, heeft organisator ook de deelnemende ploegen voor Parijs-Nice bekend gemaakt. Aan de achtdaagse rittenkoers, die net als de Tour de France tot de kalender van de WorldTour behoort, zullen 22 ploegen deelnemen, waaronder alle 18 ProTeams. Grote afwezige is opnieuw het Spaanse Geox-TMC van kopman Denis Menchov, terwijl ook Skil-Shimano in tegenstelling tot de afgelopen twee seizoenen geen uitnodiging kreeg.

De ProContinentale ploegen FDJ, Cofidis, Europcar en Bretagne-Schuller kregen wel een wildcard. Laatstgenoemde ploeg werd opvallend genoeg verkozen boven Saur-Sojasun, die op hun beurt wel de Tour mogen rijden. De Nederlandse inbreng zal komen van de ProTeams Rabobank en Vacansoleil-DCM. Vorig seizoen won de Spanjaard Alberto Contador Parijs-Nice, die dit jaar van zes tot en met dertien maart op het programma staat.

Deelnemende ploegen Parijs-Nice 2011
AG2R, Astana, BMC, Bretagne-Schuller, Cofidis, Europcar, Euskaltel-Euskadi, FDJ, HTC-Highroad, Katusha Team, Lampre-ISD, Liquigas-Cannondale, Movistar Team, Omega Pharma-Lotto, Quick-Step, Rabobank, Saxo Bank-SunGard, Sky ProCycling, Team Garmin-Cervélo, Leopard-Trek, Team RadioShack en Vacansoleil-DCM.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair