ASO lanceert vijfdaagse etappekoers in Saoedi-Arabië
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 29 oktober 2019 om 09:07

ASO lanceert vijfdaagse etappekoers in Saoedi-Arabië

Koersorganisator Amaury Sport Organisation heeft haar portefeuille weer uitgebreid. Volgend jaar organiseert het Franse sportbedrijf namelijk van 4 tot en met 8 februari 2020 de allereerste Ronde van Saudi-Arabië.

Qatar, Oman en de Verenigde Arabische Emiraten; er wordt intussen al heel wat jaren gekoerst in het Midden-Oosten. En nu is daar met de Ronde van Saudi-Arabië een nieuwe wielerkoers aan het firmament. De vijfdaagse rittenkoers is uitgetekend in en om de Saoedische hoofdstad Riyad.

De woestijnronde heeft van de internationale wielerfederatie UCI een 2.1-status toebedeeld gekregen. Dit betekent dat de helft van het deelnemersveld uit WorldTour-ploegen mag bestaan. Verder doen coureurs van (pro)continentale en nationale teams mee.

“Nieuwe landschappen ontdekken”
ASO-directeur Yann Le Moenner is enthousiast over de Tour of Saudi Arabia: “Deze nieuwe ronde is niet alleen een spannende organisatorische uitdaging, maar ook een mooie wedstrijd voor een grote groep renners én voor de tv-kijkers, die nieuwe landschappen kunnen ontdekken. Voor ons is dit ook een mooie gelegenheid om bij te dragen aan de ontwikkeling van het wielrennen in het koninkrijk.”

De parcoursen zijn nog niet geopenbaard. Wel zegt Le Moenner dat de ritten in verschillende decors verreden zullen worden: van de woestijn tot de straten van hoofdstad. “De heuvels rond Riyad zullen de punchers kunnen bekoren. Op wegen die blootgesteld zijn aan de wind zal het belangrijk zijn voor de teams om om te kunnen gaan met waaiers. De flandriens zullen de te kloppen renners zijn in Saudi-Arabië.”

De Ronde van Saudi-Arabië is niet het enige grote sportevenement dat ASO volgend jaar organiseert in de oliestaat. In januari vindt ook de legendarische Dakar-rally er plaats.

RIDE Magazine
84 Reacties
Sorteer op:
29 oktober 2019 20:47
Je zag zoiets natuurlijk al aankomen met die reclamespotjes op Eurosport van Saudi Arabia new home of the Sports. Altijd heerlijk om al die "dolenthousiaste wielerfanaten"te zien op het Arabische Schiereiland.Lang leve de wielermondialisering wat een bullshit idee.
Onder welke naam gaat Israel Cycling Academy volgend jaar hun koersjes rijden bij onze Arabische vrienden?
29 oktober 2019 21:09
Zullen wel allemaal avondetappe's worden op de kou is goed te kleden met waaieretappe tijdens een zandstorm,smullen geblazen
29 oktober 2019 21:30
Ik zou liever nieuwe koersen zien in landen waar ook wielrenners vandaan komen. Bijvoorbeeld Rusland, Colombia of kazachstan.
    29 oktober 2019 22:43
    sorry ik had duidelijker moeten zijn het was sarcastisch bedoeld ik heb niks met die dollarkoersen in zandbakken
29 oktober 2019 22:51
De Amgen tour of Californië gaat niet gereden worden volgend jaar.
30 oktober 2019 08:47
Wel deze ellende, maar volgend jaar geen Tour of California... #cashruleseverythingaroundme
30 oktober 2019 09:00
Ik stel voor dat WF een ja/nee-vraag stelt. Wie is tegen/voor wedstrijden in de Saoedische zandbak
8 november 2019 11:22
https://www.bing.com/videos/search?q=wielrensters+afghanistan&&view=detail&mid=07823CBB2806CB1E259107823CBB2806CB1E2591&&FORM=VRDGAR

Dit dilmpje is weliswaar in Afghanistan, maar had evengoed over Saoedie-Arabië kunnen gaan,

Reacties zijn gesloten.