Ashleigh Moolman-Pasio zegeviert in Durango-Durango Emakumeen Saria

dinsdag 16 mei 2023 om 19:07
Ashleigh Moolman-Pasio zegeviert in Durango-Durango Emakumeen Saria

foto: Cor Vos (archief)

Ashleigh Moolman-Pasio heeft dinsdag de Baskische eendagskoers Durango-Durango Emakumeen Saria gewonnen. De ervaren Zuid-Afrikaanse klimster bleef na bijna drie uur koers Ane Santesteban en Claire Steels voor.

Na La Vuelta Femenina en Itzulia Women stond er vandaag opnieuw een Spaanse wielerkoers voor vrouwen op het programma. In en rond Durango, Baskenland, werd een nieuwe editie van Durango-Durango Emakumeen Saria (1.1) verreden. In deze eendagskoers stonden enkele WorldTeams aan het vertrek, en was het uitkijken naar toppers als Emma Norsgaard, Alexandra Manly, Ashleigh Moolman-Pasio, Claire Steels en Lotta Hentala.

De zege ging uiteindelijk naar Moolman-Pasio. De kopvrouw van AG Insurance-Soudal Quick-Step kwam in de finale met een kleine voorsprong als eerste over de finish. De Spaanse Ane Santesteban eindigde als tweede, de Britse Claire Steels werd derde.

De Belgische vrouwen waren ook goed vertegenwoordigd in de finale. Justine Ghekiere finishte als vijfde en Lotte Claes kwam als zevende over de streep. Mareille Meijering was – op de achtste plaats – de eerste Nederlandse in de daguitslag.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Quincy Adams (aka voorwiel) 16 mei 2023 om 21:06

Meijering knap 8e!

0
jobidon 16 mei 2023 om 21:28

Weinig toppers gestart.

0
Cornelius 16 mei 2023 om 23:56

Er deden dan ook slechts drie WT-ploegen mee.

0
Rulifaller 16 mei 2023 om 21:59

Benieuwd of het begin is van een wat betere periode is voor Moolman, in de grote voorjaarswedstrijden viel ze toch tegen en deed ze nooit mee met de eersten.

0
De Snuitkever van de Kaapse Bossen 17 mei 2023 om 07:06

Moolman wordt dit jaar 38, dus ik denk dat ze langzaamaan wat minder wordt.

0
sooike 17 mei 2023 om 13:35

Dat zij hier kan/mag winnen zegt alles over het deelnemersveld

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Populair

Materiaalzone