Ashleigh Moolman-Pasio is de eerste wereldkampioene Esports
woensdag 9 december 2020 om 16:04

Ashleigh Moolman-Pasio is de eerste wereldkampioene Esports

Ashleigh Moolman-Pasio heeft het eerste WK Esports achter haar naam gezet. Op de oplopende aankomst was de Zuid-Afrikaanse, die voor CCC-Liv koerst, net iets sterker dan de Australische Sarah Gigante. Cecilia Hansen uit Zweden werd derde.

De wielersport kende een primeur; in samenwerking met het online trainingsplatform Zwift werd voor het eerst een officieel wereldkampioenschap Esports gehouden. Achttien nationale bonden hadden zich gecommitteerd aan het WK, waarbij Duitsland onder andere Lisa Brennauer aan de start had en Zuid-Afrika Ashleigh Moolman-Pasio. Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten en Kirsten Wild deden op een wildcard mee.

Het digitale strijdtoneel was het Watopia ‘Figure 8 Reverse’-parcours op Zwift, dat ruim anderhalf keer werd afgelegd – goed voor in totaal 483 hoogtemeter. 53 rensters begonnen aan het eerste WK Esports, en uiteindelijk streed een groep van zo’n twintig rensters om de winst. In de laatste, oplopende kilometer nam Moolman-Pasio de kop met behulp van een power-up en versloeg ze Gigante in de eindsprint.

flag-wc WK Esports 2020
Uitslag vrouwen
flag-nr1 flag-za Ashleigh Moolman-Pasio – 55,035 km in 1u13m27s
flag-nr2 flag-au Sarah Gigante – op 0,064s
flag-nr3 flag-se Cecilia Hansen – op 1,24s
4. flag-us Lauren Stephens – op 1,26s
5. flag-us Jacquie Godbe – op 1,39s
6. flag-dk Annika Langvad – op 1,42s
7. flag-us Lauren Matsen Ko – op 1,53s
8. flag-se Emma Belforth – op 1,66s
9. flag-us Kristen Kulchinsky – op 5,22s
10. flag-au Bre Vine – op 6,11s

Volledige uitslag

 
4 Reacties
Sorteer op:
9 december 2020
Mooie eerste wereldkampioene voor dit eerste WK e-sports! Niet alleen een grote naam op Zwift, maar ook een grote naam op de weg.
9 december 2020
Sommigen mogen dit enorme onzin vinden. De toprenners doen gewoon mee om de prijzen en het is leuk vermaak!
    9 december 2020
    Helemaal mee eens! Toch denk ik dat de groep mensen die dit enorme onzin vindt wel meevalt qua grootte. Ik denk dat de wielercommunity e-sport cycling steeds meer begint te omarmen. Veel mensen zaten in het voorjaar in quarantaine en daardoor hebben veel meer mensen kennis gemaakt met Zwift. Daardoor lijkt het populairder te zijn geworden. Ik ben zelf in de koude wintermaanden naast de mtb ook op Zwift te vinden, en het is leuk om dit soort e-koersen te zien om wat van strategie mee te pikken. Het is namelijk een hele andere manier van fietsen. Misschien ga ik zelf ook eens een keer een koersje rijden op Zwift. Wel B-categorie dan :D
9 december 2020
Op Sporza live uitgezonden, maar onze KNWU vond het niet nodig onze mannen aan dit wereldkampioenschap te laten deelnemen. Toch wel raar. Wel mooi dat je de watt/kg ziet achter de renners, zou in een normale wielerwedstrijd op tv een mooie aanvulling zijn.

Reacties zijn gesloten.