Asgreen stelt verwachtingen voor tijdrit bij: “Gele trui is niet meer realistisch”

woensdag 29 juni 2022 om 18:56
Asgreen stelt verwachtingen voor tijdrit bij: “Gele trui is niet meer realistisch”

foto: Cor Vos

Kasper Asgreen moet zijn verwachtingen voor de openingstijdrit van de Tour de France 2022 bijstellen. De Deen van Quick-Step Alpha Vinyl hoopte in eigen land de eerste gele trui te veroveren, maar Asgreen kwam in de Ronde van Zwitserland ten val en blesseerde daarbij zijn knie. “De gele trui is jammer genoeg geen realistisch doel meer”, klinkt het.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Asgreen is normaal gesproken een van de kanshebbers in een tijdrit over dertien kilometer, maar de 27-jarige renner kende dus geen ideale voorbereiding. “Ik werd al ziek voor de Ronde van Zwitserland en dan kwam er nog die crash bovenop. De voorbereiding was met andere woorden gewoon niet goed genoeg. Dat is jammer, ik had namelijk getraind voor de tijdrit. Mentaal was het best wel een klap.”

Toch hoopt Asgreen zijn huid nog zo duur mogelijk te verkopen. “Ik zal er alles proberen uit te halen. Een paar dagen geleden was het nog niet eens zeker of ik zou kunnen starten. Het gaat nu echter goed met de knie. Ik kon na mijn val zes dagen niet fietsen, maar sindsdien gaat het snel de goede kant op. Ik heb op dit moment geen pijn meer. Daarom sta ik straks ook aan het vertrek.”

Asgreen rekent zich met andere woorden niet meer tot de kanshebbers voor de openingstijdrit. Met Filippo Ganna, Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Stefan Bissegger, Stefan Küng, Primož Roglič en Tadej Pogačar staan er nog wel voldoende favorieten aan de start. Lees meer over de inleidende tijdrit in onze uitgebreide voorbeschouwing.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Reutemeteut 29 juni 2022 om 18:59

Die is dus ready.

0
sjoerdtjen 29 juni 2022 om 23:38

Asgreen is de Deense benaming voor Struisvogel, eensch dus…

0
Alfred Issendorf 29 juni 2022 om 19:52

Ik verwacht er ook niet al teveel van. De behandeling van knieblessures bij JV is superieur aan het geklungel van de medische staf bij QS.

0
zomaareens 29 juni 2022 om 20:04

Zonder verwachtingen gaat t altijd t best. Ik schrijf m niet af

0
Pietspeed 30 juni 2022 om 00:14

maar Asgreen kwam in de Ronde van Zwitserland ten val en blesseerde daarbij zijn knie

Is dit via Asgreen nog een sneer naar Wout van Ome Pat?

0
ThorHushovd 30 juni 2022 om 07:03

Pff wat een extreem suffe reacties. Stelletje droeftoeters.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone