Asgreen stelt verwachtingen voor tijdrit bij: “Gele trui is niet meer realistisch”
foto: Cor Vos
woensdag 29 juni 2022 om 18:56

Asgreen stelt verwachtingen voor tijdrit bij: “Gele trui is niet meer realistisch”

Kasper Asgreen moet zijn verwachtingen voor de openingstijdrit van de Tour de France 2022 bijstellen. De Deen van Quick-Step Alpha Vinyl hoopte in eigen land de eerste gele trui te veroveren, maar Asgreen kwam in de Ronde van Zwitserland ten val en blesseerde daarbij zijn knie. “De gele trui is jammer genoeg geen realistisch doel meer”, klinkt het.

Asgreen is normaal gesproken een van de kanshebbers in een tijdrit over dertien kilometer, maar de 27-jarige renner kende dus geen ideale voorbereiding. “Ik werd al ziek voor de Ronde van Zwitserland en dan kwam er nog die crash bovenop. De voorbereiding was met andere woorden gewoon niet goed genoeg. Dat is jammer, ik had namelijk getraind voor de tijdrit. Mentaal was het best wel een klap.”

Toch hoopt Asgreen zijn huid nog zo duur mogelijk te verkopen. “Ik zal er alles proberen uit te halen. Een paar dagen geleden was het nog niet eens zeker of ik zou kunnen starten. Het gaat nu echter goed met de knie. Ik kon na mijn val zes dagen niet fietsen, maar sindsdien gaat het snel de goede kant op. Ik heb op dit moment geen pijn meer. Daarom sta ik straks ook aan het vertrek.”

Asgreen rekent zich met andere woorden niet meer tot de kanshebbers voor de openingstijdrit. Met Filippo Ganna, Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Stefan Bissegger, Stefan Küng, Primož Roglič en Tadej Pogačar staan er nog wel voldoende favorieten aan de start. Lees meer over de inleidende tijdrit in onze uitgebreide voorbeschouwing.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
29 juni 2022 18:59
Die is dus ready.
    29 juni 2022 23:38
    Asgreen is de Deense benaming voor Struisvogel, eensch dus...
29 juni 2022 19:52
Ik verwacht er ook niet al teveel van. De behandeling van knieblessures bij JV is superieur aan het geklungel van de medische staf bij QS.
29 juni 2022 20:04
Zonder verwachtingen gaat t altijd t best. Ik schrijf m niet af
30 juni 2022 00:14
maar Asgreen kwam in de Ronde van Zwitserland ten val en blesseerde daarbij zijn knie

Is dit via Asgreen nog een sneer naar Wout van Ome Pat?
30 juni 2022 07:03
Pff wat een extreem suffe reacties. Stelletje droeftoeters.

Reacties zijn gesloten.