Arvid de Kleijn zegeviert in eerste rit Tour de Langkawi
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 23 september 2023 om 09:43

Arvid de Kleijn zegeviert in eerste rit Tour de Langkawi

Arvid de Kleijn heeft de eerste rit van de Tour de Langkawi gewonnen. De vlakke etappe naar Kuala Terengganu eindigde in een sprint en Nederlander toonde daar zijn snelle benen in een chaotische sprint. De Kleijn is vanzelfsprekend de eerste leider in het algemeen klassement. Sasha Weemaes en Gleb Syritsa mochten mee op het podium.

Etappe een van de Tour de Langkawi trok van Kerteh naar Kuala Terengganu, goed voor 187,4 kilometer. Onderweg stonden er twee gecategoriseerde beklimmingen van vierde categorie op het menu, maar deze klimmetjes stelden weinig voor. De verwachting was dan ook dat er op dag een gesprint ging worden voor de zege.

De eerste rit werd gekleurd door een vroege vlucht van vier. Muhammed Nur Aimen Mohd Zariff (Terengganu Polygon), Tegsh-bayar Batsaikhan (Roojai Online Insurance), Sarawut Sirironnachai (Thailand Continental) en Muhamad Zawawi Azman (nationale selectie Maleisië) sloegen de handen in elkaar. Uiteindelijk bleef Baytsaikhan als laatste over, de Mongool werd op 22 kilometer van de streep gegrepen.

De Kleijn wint
Vervolgens kwam de sprintvoorbereiding op gang. Het initiatief kwam onder meer van Tudor, die met Arvid de Kleijn de grote favoriet voor de dagzege in de gelederen hadden. In de slotkilometer zat De Kleijn echter niet goed, waardoor hij van ver moest komen.

Het was Gleb Syritsa die van zeer ver de sprint opende, maar de sprinter van Astana Qazaqstan. Hij werd echter in de slotmeters ingehaald door De Kleijn, die een sterke sprint reed. Ook Weemaes drukte zijn wiel nog iets eerder over de streep dan Syritsa, die vrede moest nemen met plaats drie. De Kleijn is natuurlijk ook de nieuwe leider in het algemeen klassement.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
23 september 2023 10:01
Mooi dat Syritsa dan toch iets kan laten zien. Wedstrijden in Europa lijken voorlopig iets te hoog gegrepen.

Btw de schorsing van Laptev al afgelopen? Die rijdt hier zijn eerste profkoers voor Astana, maar het laatste dat ik over hem las was een schorsing n.a.v. pro-Putin post liken.
23 september 2023 10:34
De verwachte overwinning van Arvid de Kleijn
23 september 2023 12:04
Niet verwacht dat hier een meervoudig klassiekerwinnaar en bronzen WK-medaille aan de start zou staan. Hopelijk kan Valgren hier nog eens winnen.
23 september 2023 12:12
Hoezo staat er bij vlasov nooit een vlaggetje bij zijn naam maar nu bij Syritsa weer wel? Doet wf dat zelf of nemen ze zoiets 1 op 1 over van een andere website?
  23 september 2023 12:34
  Klik eens op volledige uitslag, dan zie je wat de bron is.
  23 september 2023 12:36
  @Chef
  Dan zie je dat PCS een wit vlaggetje heeft opgehangen bij Gleb.
  23 september 2023 15:42
  @chefSpijker ja daar staat geen Russische vlag, vandaar mijn vraag.
  23 september 2023 22:10
  @peterv1991 Voor het iframe van PCS dat je op deze pagina ziet, gebruikt PCS deze afbeelding voor de vlaggen. Voor de eigen webpagina gebruikt PCS een andere afbeelding. Daarom zie je bij PCS zelf geen Russische vlag en bij het iframe hier op WielerFlits wel.
23 september 2023 13:00
De sprint net teruggezien. Wat een beer die Syritsa, een hele lange sprint. Hij mag trouwen wel iets meer rechtdoor sprinten de volgende keer.
  23 september 2023 13:18
  Absoluut! Weemaes had wel degelijk hinder van hem. Laten we nu eens in elke wedstrijd dezelfde lijn trekken met de jury.

Reacties zijn gesloten.