Arvid de Kleijn sprint naar winst in Midden-Brabant Poort Omloop
foto: Metec-TKH (archief)
zondag 16 juni 2019 om 17:54

Arvid de Kleijn sprint naar winst in Midden-Brabant Poort Omloop

Arvid de Kleijn heeft in Gilze de Midden-Brabant Poort Omloop (UCI 1.2) gewonnen. De Nederlandse sprinter van Metec-TKH was na bijna 200 kilometer de snelste in de massasprint.

De kopgroep van de dag was zes man groot. Martijn Budding (BEAT Cycling Club), Stijn de Bock (Canyon-dhb), Lars van den Berg (Metec-TKH), Chiel Breukelman (Monkey Town-à Bloc), Australisch kampioen Michael Freiberg (Pro Racing Sunshine Coast) en Melvin van Zijl (Vlasman) pakten een voorsprong van zeker vier minuten.

Uiteindelijk kwam alles tezamen in de omgeving van Gilze, waar nog enkele lokale rondes wachtten op de renners. In de laatste rechte lijn werd De Kleijn uitstekend afgezet, waarna hij van kop af aan de massasprint wist te winnen.

 
3 Reacties
Sorteer op:
16 juni 2019
Wat ik een opmerkelijk vind is de grootte van de voorbeschouwing die jullie voor deze wedstrijd maken, om vervolgens een wedstrijdverslag te maken van 2 alineas.
    16 juni 2019
    Ik heb de hele wedstrijd in een volgwagen gezeten en ik vind het nog knap dat de redactie er twee alinea's heeft uit kunnen persen. ''In het begin van de koers reed een kopgroep weg, die 30 km voor het einde werd gegrepen. Daarna volgde de verwachte massasprint met winst voor Arvid de Kleijn'' had namelijk ook volstaan.
    16 juni 2019
    @Pivaro Dat wist ik niet. Jammer dat het blijkbaar een weinig enerverende koers was.

Reacties zijn gesloten.