Aru, Vanmarcke, Theuns, Armstrong, Ike Groen, WK Baan

Aru, Vanmarcke, Theuns, Armstrong, Ike Groen, WK Baan
Door Luuk Zuijderwijk en Martin van den Bosch
maandag 19 februari 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over Fabio Aru, Sep Vanmarcke, Edward Theuns en het WK Baanwielrennen.

Fabio Aru bevestigt Giro-deelname

Fabio Aru heeft vandaag bevestigd dat hij in mei aan de start staat van de Giro d’Italia. “Ik kies met overtuiging voor de Giro, na alle opties zorgvuldig te hebben afgewogen”, geeft hij aan. “Voor een Italiaanse renner is het een speciale wedstrijd. Daarnaast rijd ik dit jaar in mijn Italiaanse kampioenstrui, wat een extra reden is om eer te betuigen aan de Corsa Rosa.” Het nieuws komt niet als een verrassing. Afgelopen december vertelde hij al aan de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport voor de Giro te kiezen. Aru kiest (net als Dumoulin) ervoor om zijn seizoen woensdag te starten in de Abu Dhabi Tour.


Slechte weersomstandigheden verwacht voor openingsweekend

De renners die komend weekend aan de start zullen staan van Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne krijgen te maken met koude temperaturen. Het Nieuwsblad meldt dat het kwik dit weekend niet ver boven de nul graden uit gaat komen. Tevens is er kans op sneeuw. De doorgang van de wedstrijden lijkt niet in gevaar te komen. De laatste keer dat de Omloop Het Nieuwsblad niet doorging omwille van sneeuwval was in 2004. Voor Kuurne-Brussel-Kuurne was sneeuw in 2013 nog een spelbreker. Wie springt er het beste om met de slechte weersomstandigheden? Titelverdediger van de Omloop, Greg Van Avermaet, zal een flinke switch moeten maken vanuit het warme Oman naar het ijskoude België.


Sep Vanmarcke wil in voetsporen van Greg van Avermaet treden

Sep Vanmarcke gaat dit jaar weer vol voor de voorjaarsklassiekers. Hij was in het verleden al vaak dichtbij, maar de grote vis ontbreekt nog steeds voor de Belg. Hij hoopt zich op dat vlak te kunnen spiegelen aan huidig veelwinnaar Van Avermaet. “Als ik er eens eentje kan winnen, kan ik misschien een klik maken”, zegt de renner van EF Education First-Drapac tegen Sporza. “Dat hebben we ook gezien bij Greg Van Avermaet. Die rijdt nu rond met heel veel zelfvertrouwen.”


Edward Theuns gaat voor zege in voorjaarsklassieker

Edward Theuns heeft zich tot doel gesteld om dit jaar een voorjaarskoers te winnen. “Ik verwacht dat ik een stapje vooruit zet in vergelijking met vorig jaar”, vertelde hij aan Studio Brussel. “Dat was na mijn gebroken rug in 2016 een jaar dat ik het teken stond van mijn comeback. Ik ben nu veranderd van ploeg en zal ik vaker als leider uitgespeeld worden. Ik hoop dat ik enkele mooie resultaten kan neerzetten”, aldus de nummer acht van de jongste Parijs-Roubaix. “Ik zou heel graag een voorjaarskoers winnen. Dat zijn er niet zo veel, dus dat is een vrij moeilijke opdracht. Maar mocht het niet lukken, is het niet zo dat mijn voorjaar niet geslaagd is.”


Lance Armstrong actief in in 24-uurs mountainbikewedstrijd

Lance Armstrong heeft in Old Pueblo samen met ex-US Postal teamgenoten George Hincapie, Dylan Casey en Christian Vande Velde meegedaan aan een mountainbikewedstrijd. Vorig jaar werd het kwartet nog derde, maar dit jaar deden ze zichtbaar rustiger aan. Dit resulteerde in een 86e plaats aan het einde van het evenement. In het derde rondje klokte het team van Armstrong een tijd van ruim twaalf uur. Dit bewees nog maar eens dat ze niet met ambitie aan de start stonden. Vande Velde kon het evenement door ziekte niet volledig afmaken en werd vervangen door triatlete Julia Polloreno.


Ike Groen weg bij Delta Cycling Rotterdam

Ike Groen verlaat na zeven seizoenen Delta Cycling Rotterdam. De 25-jarige renner maakt in 2018 geen deel meer uit van de selectie van de continentale formatie. “Ik heb zeven mooie jaren gehad bij de ploeg. Nu is het tijd om verder te gaan. Ik zal de herinneringen meenemen in mijn rugtas op weg naar mijn nieuwe avonturen”, aldus Groen op de site van de ploeg.


Sam Ligtlee alsnog naar WK Baan

Sam Ligtlee zal volgende week alsnog in actie komen tijdens het wereldkampioenschap baanwielrennen in Apeldoorn. De KNWU meldt dat Nederland een derde startplek heeft gekregen op de kilometer tijdrit. Het 20-jarige broertje van Olympisch kampioen Elis Ligtlee zal namens Nederland deze plek invullen.


Lotte Kopecky onzeker voor WK

Het is nog onzeker of Lotte Kopecky deel kan nemen aan het WK Baanwielrennen. De Belgische hield aan haar deelname aan een oefenkoers in Rumst dit weekend een ernstige blessure aan de elleboog over, zo meldt de Belgische wielerbond. Kopecky werd vorig jaar samen met Jolien D’hoore wereldkampioene op het onderdeel koppelkoers. Woensdag wordt er een beslissing genomen over haar deelname.


Soudal Cyclocross Masters komt met nieuw concept

De Soudal Cyclocross Masters in Waregem introduceert aanstaande woensdag een nieuwe, opmerkelijke discipline. Sport.be meldt dat de deelnemers na de start voor een bepaalde tijd een sur-place moeten uitvoeren, voordat de cross definitief van start gaat. Na één tot twee minuten (een variabele tijd die geheim blijft voor de renners) volgt er een één kilometer lange ronde. De mannen rijden in twee heats van 12 waarbij de eerste 6 doorstoten naar de finale. Naast deze discipline zal er ook een reguliere cross plaatsvinden. Vorig jaar werd deze gewonnen door Wout Van Aert. De wereldkampioen staat dit jaar niet aan de start.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Johnny7 19 februari 2018 om 20:34

Verstandig van Aru, leuk voor ons. Toch nog redelijk wat toppers naar de Giro waar het leek dat ze alleen maar naar de Tour gingen.

Dumoulin, Aru, Chaves, Pinot.
Jammer dat er niemand van de Movistar kopmannen naar de Giro zal gaan.

0
Jan Blokland 11 februari 2019 om 20:11

Zover ik weet gaat Valverde de Giro doen

0
WCEendT 19 februari 2018 om 20:49

Froome ^^

0
Johnny7 19 februari 2018 om 21:22

Nee^^

0
BenderBeach 19 februari 2018 om 23:17

Apart en leuk die nieuwe discipline. ben benieuwd hoe het gaat zijn!

0
Col du Bramont 20 februari 2018 om 01:09

De Soudal Circus Cross. Vorig jaar lieten ze de renners door de sneeuw gaan meen ik. Hoeft voor mij niet, maar ok seizoen bijna voorbij dus dan kan deze gekkigheid wel.

0
Secondant 20 februari 2018 om 04:56

De vergelijking tussen Vanmarcke en Van Avermaet gaat natuurlijk niet helemaal op. Van Avermaet heeft een veel sterker eindschot, als hij in een groepje aankomt zijn er maar weinigen die hem kunnen verslaan. Ik wil niet zeggen dat Vanmarcke zo traag is als dikke stront, maar het is zeker geen echte aankomer. Hij zal veelal solo moeten aankomen, want in een sprint gaat hij het sowieso afleggen tegen bijvoorbeeld Sagan, Van Avermaet, Kwiatkowski, Kristoff of Degenkolb.

0
fringale 20 februari 2018 om 07:07

@Johnny : ik dacht dat Valverde Giro (en Vuelta) zou rijden

0
Domestique 20 februari 2018 om 08:03

Ik zou Vanmarcke wel eens een grote vis gunnen, maar vrees dat dan toch echt wel alles moet meezitten. Hij heeft ook niet echt de capaciteiten om 15-20km alleen naar de meet te rijden…

0
HoofdIsVrij 20 februari 2018 om 09:27

Zin in het openingsweekend. Lekker op de bank kijken naar hoe de renners door de natte sneeuw en kou ploeteren.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone