Aru, Schachmann, Giro U23, Hartthijs de Vries, Delta Cycling Rotterdam

maandag 21 mei 2018 om 20:00
Aru, Schachmann, Giro U23, Hartthijs de Vries, Delta Cycling Rotterdam

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over een opmerkelijke afsluiter van de Giro voor beloften, de districtskampioenschappen in Nederland en een nieuwe renner voor Wilier Triestina-Selle Italia.

Fabio Aru denkt niet aan opgeven

Fabio Aru beleefde zondag tijdens de Girorit naar Sappada een desastreuze dag. De kopman van UAE Emirates zakte definitief door het ijs en kwam op meer dan 19 minuten van winnaar Yates over de finish. Hoewel hij met een achterstand van 25 minuten kansloos lijkt om de Giro te winnen, is hij vastberaden om de Giro uit te rijden. “De afgelopen dagen zijn niet gemakkelijk geweest”, vertelt hij op zijn website. “We zullen dat snel gaan analyseren. Maar voor nu is het mijn prioriteit om mijn fans en de Giro d’Italia eer te betuigen. Ik ga in de resterende etappes naar Rome zo goed mogelijk proberen te presteren.”


Luchtweginfectie voor Maximilian Schachmann

Maximilian Schachmann zakte de afgelopen dagen steeds verder weg in het algemeen klassement. Op Twitter geeft hij een verklaring voor zijn terugval. De 24-jarige Duitser van Quick-Step Floors kampt namelijk sinds de vorige rustdag met een luchtweginfectie. “De behandeling slaat nog niet aan. Ik hoop dat ik nog wat kan herstellen op de rustdag en in een betere gezondheid aan de slotweek kan beginnen”, klinkt het.


Achtervolgingskoers in Giro U23

De Giro d’Italia voor beloften wordt dit jaar op een opvallende manier afgesloten. In de afsluitende tijdrit starten de renners op basis van hun achterstand in het virtuele eindklassement. Diegene die als eerst over de finish komt, wint het eindklassement. Vorig jaar hanteerde La Course dezelfde methode.


Wederom een tweede plek voor Luuc Bugter in Ierland

In de tweede etappe van de Rás Tailteann (2.2) heeft Luuc Bugter Delta Cycling Rotterdam een tweede plek bezorgd. De winst na een 148,7 kilometer lange rit van Athlone naar Tipperary ging naar de Ier Robert-Jon Mccarthy van JLT Condor. Gisteren werd Bugter al tweede in de openingsrit. De leiderstrui blijft in handen van de Zwitser Cyrille Thièry, die gisteren de eerste etappe won.


Districtskampioenschappen

Rick Ottema heeft het districtskampioenschap Noord bij de elite-mannen gewonnen. De uit het Groningse Muntendam afkomstige renner van Alecto bleef in Gieten Peter Merx en Patrick van der Duin voor. Bij de beloften ging de titel naar Hartthijs de Vries. De renner rijdt na zijn vertrek bij Roompot-Nederlandse Loterij voor NWVG. Hij finishte in dezelfde wedstrijd als eerste belofte door de spint van de tweede groep te winnen.

Noord Holland
flag-nr1 Rick van Breda
flag-nr2 Melvin Bos
flag-nr3 Sven Broekaart

Zuid-Holland
flag-nr1 Daniël Langereis
flag-nr2 Arno Kleinjan
flag-nr3 Nick van der Meer

Midden
flag-nr1 Mitchell Huenders
flag-nr2 Roderik Egberink
flag-nr3 Marien Bogerd

Oost
flag-nr1 Joey van Rhee
flag-nr2 Peter Schulting
flag-nr3 Rens te Stroet

Uitslagen van de districtskampioenschappen zijn te lezen op CyclingDB.nl

Schönberger naar Wilier Triestina-Selle Italia

Wilier Triestina – Selle Italia heeft Sebastian Schönberger aan zijn selectie toegevoegd. De 24-jarige Oostenrijker maakt de overstap van Hrinkow Advarics Cycleang. De ploeg ziet hem als een all-rounder met klimkwaliteiten. Hij maakt zijn debuut op 3 juni in de Gp Lugano.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Gebruikersnaam 21 mei 2018 om 20:14

Vrij zinloos wat Aru doet. Door hier koppig te willen uitrijden, hypothekeert hij de komende koersen en misschien zelfs de rest van het seizoen.

mikoes89 21 mei 2018 om 20:23

berg trui en etappe en dan is het tog een geslaagde giro

Ivan 21 mei 2018 om 20:30

Nog drie etappes met een finish bergop geloof ik. Drie kansen om mee te zitten (en punten te pakken voor de bergtrui). Maar dan wel samen met Gesink, De Marchi, LL Sanchez, Visconti, Ciccone, Masnada, Conti, Montaguti en die dekselse Denz.

Gebruikersnaam 21 mei 2018 om 20:35

Elke keer als zo'n topper door het ijs zakt, begint men over "herbronnen en ritjes winnen", terwijl dat in praktijk nooit gebeurt.

Van een val kan je nog bekomen, slecht en/of leeg zijn ga je nooit tijdens de ronde zelf omdraaien, dan is het gewoon gedaan. Dit komt niet door in de verkeerde waaier te zitten.

ronddraaien 21 mei 2018 om 20:51

@gebruikersnaam
Door-het-ijs-zak-koning TJ deed het vorig jaar nochtans succesvol.

Frits des Jeux 22 mei 2018 om 09:54

@ronddraaien en wat te denken van Landa.

bart12 22 mei 2018 om 12:00

Wat te denken van Aru zelf? In ik meen de giro 2 jaar geleden

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone