Artem Ovechkin slaat dubbelslag in koninginnenrit Langkawi

Artem Ovechkin slaat dubbelslag in koninginnenrit Langkawi

foto: Sirotti

donderdag 22 maart 2018 om 09:51

Artem Ovechkin heeft de koninginnenrit in de Tour de Langkawi op zijn palmares bijgeschreven. De 31-jarige Rus van Terengganu Cycling kwam solo aan op Cameron Highlands. De Australiër Benjamin Dyball en de Eritreeër Amanuel Gebreigzabhier reden naar de overige podiumplaatsen. Ovechkin mag door zijn ritwinst ook de leiderstrui aantrekken.

In het klassement heeft de Rus nu een voorsprong van respectievelijk 32 en 59 seconden op Dyball en Gebreigzabhier. De Tour de Langkawi gaat morgen verder met een 108,4 kilometer vlakke etappe van Tapah naar Tanjung Malim. In het slotweekend is het waarschijnlijk ook de beurt aan de aanwezige snelheidsduivels, met twee relatief vlakke ritten naar Muar en hoofdstad Kuala Lumpur. 

Dit artikel delen:

5 Reacties

Christian 22 maart 2018 om 10:26

Had in mijn hoofd dat Ovechkin een tijdrijder was, maar kan aardig potje klimmen ook. Een van de weinige Gazprom renners die er vorig jaar uit is gegooid maar toch een team heeft gevonden: collega’s Brutt, Tsatevich, Vorobyev, Savitskiy, Solomennikov, Nikolaev en Ershov is het niet gelukt. Denk dat veel teams het toch niet aandurfden in verband met Russische dopingschandalen. Voor dit team pakt het wel gelijk goed uit.

0
DerEffe 22 maart 2018 om 10:46

Van Tsatevich en Vorobyev wel behoorlijk vreemd dat ze geen team hebben gevonden inderdaad, ondanks beiden in 2017 niet heel veel hebben laten zien zijn het wel goede renners. Ovechkin had Gazprom overigens nog prima kunnen gebruiken, net als Savitskiy. Helaas heeft laatstgenoemde nierkanker en is dus gestopt met wielrennen. De rest heeft het niveau ook gewoon niet (meer) om prof te zijn.

Overigens lijkt iedere Rus die voor Gazprom is gaan rijden te stagneren of zelfs slechter te worden. Geen idee wat er daar in de begeleiding gebeurt, maar dat hebben ze vast zelf ook niet. Wel enkele talentvolle renners getekend voor ze dit jaar, zoals Vlasov en Cherkasov, maar die zullen ze ook wel weer verkloten. Is ze bij Rybalkin en Foliforov, op die supervreemde tijdritoverwinning in de Giro van laatstgenoemde na, ook prima gelukt. De enigen die af en toe nog iets laten zien zijn Arslanov en Firsanov (en tot en met 2016 Maikin en Shalunov). Misschien dat Shilov nog iets kan laten zien dit seizoen, maar het zal me niets verbazen dat hij door zijn overstap nu opeens achteruit sprint.

0
TomVD 22 maart 2018 om 11:00

Idd vreemd dat die Tsatevich geen ploeg heeft gevonden. Dit had zelfs voor de meeste WT-teams een aanwinst geweest als knecht voor de klassiekers.

0
HWSTOEL 22 maart 2018 om 12:23

tjonge, waar was ‘onze’ Kevin Rivera? Die kreeg wel 5 sterren van WF. In geen velden of wegen te zien helaas… ben ik er weer in getrapt door hem in te zetten met m’n pouletje :)

0
Sebas 22 maart 2018 om 13:00

Niet vreemd toch? Die Russische mannen bleken niet te vertrouwen. Ga je hand er dan niet voor in het vuur steken als ploeg. Jammer voor die jongens, maar ik snap het wel ALS dat een van de redenen voor de geringe interesse is geweest.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone