Arnaud Démare zonder vaste lead-outs in 2023: “Dat is een teleurstelling”
foto: Cor Vos
vrijdag 21 oktober 2022 om 16:54

Arnaud Démare zonder vaste lead-outs in 2023: “Dat is een teleurstelling”

Arnaud Démare moet het volgend jaar in de sprint zonder trouwe luitenanten Jacopo Guarnieri en Ramon Sinkeldam doen. Fransman Démare was teleurgesteld toen hij het nieuws hoorde, maar rekent op de jonge renners die Groupama-FDJ komen versterken. “Dat is de visie van de ploeg.”

Guarnieri zal volgend jaar voor Lotto Dstny rijden, Nederlander Sinkeldam kiest dan weer voor een avontuur bij B&B Hotels-KTM. De twee snelle mannen hielpen Démare aan meerdere overwinningen. In mei wonnen ze samen nog drie ritten in de Giro d’Itala.

“Toen ik hoorde dat ze de ploeg gingen verlaten, was dat natuurlijk een teleurstelling”, vertelde Démare aan Cyclingnews. “Ik blijf echter een atleet, dus ik zal me moeten aanpassen. We hebben nog steeds renners als Miles Scotson en Ignatas Konovalovas. Daarnaast zijn er ook een aantal jonge renners die zullen aansluiten, ik reken er op dat ze snel zullen leren.”

Démare: “Het wordt een uitdaging met alle youngsters” 
Die jonge renners, zeven in totaal, komen allemaal van de opleidingsploeg van de Franse formatie. “Dat is de visie van de ploeg. Ik respecteer hun keuze”, aldus de Franse sprinter. “We zullen zien hoe het uitpakt in de eerste maanden van het seizoen. Het wordt een uitdaging, maar zonder Jacopo en Ramon heb ik geen andere keuze dan die te aanvaarden.”

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
21 oktober 2022 17:36
Copy, paste, copy paste.
21 oktober 2022 17:38
Edit redactie: Bedankt, is aangepast.
21 oktober 2022 18:38
Edit redactie: Klopt. Bedankt, het is aangepast.
  21 oktober 2022 19:30
  Ziet er al beter uit…
21 oktober 2022 22:42
Vreemd toch dat de ploeg van Démare ogenschijnlijk weinig moeite heeft gedaan om de lead-outs van de kopman te behouden. Tegen het zere been van Démare kennelijk. Is men aan het voorsorteren op een afscheid van Démare na volgend seizoen ?
  21 oktober 2022 22:49
  Waarom zouden ze dat doen? Zowat de enige binnen die ploeg die al jaren garant staat voor successen.
  21 oktober 2022 23:12
  Zonder die sprinttrein had hij die successen waarschijnlijk niet gehad, zeker in de Giro niet. Dit zou wel eens lastig worden voor Démare volgend seizoen
  21 oktober 2022 23:19
  Kan zijn maar Démare is toch een echte afmaker zoals er niet te veel zijn in het peloton. Zit bijna aan 100 prof-overwinningen. 5 seizoenen in de top-20 meeste punten. Zou niet goed snappen waarom ze die dan willen lozen, moet er gezien zijn leeftijd toch nog wel een paar goede jaren in hebben zitten?
  22 oktober 2022 11:30
  Het zal even puzzelen worden voor de juiste sprinttreinconfiguratie, maar met opkomende talenten als Watson, Pithie, Askey, Penhoët en natuurlijk Stewart is er keuze te over. (Die laatste is de sprinttrein van Démare misschien al ontgroeid.)

  Naar de toekomst toe is een bijkomende factor binnen het team misschien Romain Grégoire, waarvan ze allicht hopen dat het de nieuwe Alaphilippe wordt (met een zwaar contract als gevolg). Maar zelfs als dat het geval is zullen ze Démare wel liefst aan boord houden. Volgend jaar bij de onderhandelingen over een contractverlenging kunnen bijkomende lead-outs weleens een punt worden...
23 oktober 2022 10:55
Goh, ze hebben de typisch Franse fetish om toch heel misschien wel de volgende Franse tourwinnaar te hebben, met name Gaudu, en mss is het nu wel alle focus op hem?

Reacties zijn gesloten.