Arnaud Démare: “Vorig jaar liep alles op rolletjes, nu gaat het wat moeizamer”

zondag 22 augustus 2021 om 11:03
Arnaud Démare: “Vorig jaar liep alles op rolletjes, nu gaat het wat moeizamer”

foto: Cor Vos (archief)

Het is voorlopig nog niet de Vuelta a España van Arnaud Démare. De Franse sprinter moet het voorlopig doen met ereplaatsen en kwam zaterdag ook niet verder dan een zesde plek in de sprint in La Manga del Mar Menor. “Vorig jaar liep alles op rolletjes, nu gaat het wat moeizamer. Maar we hoeven niet in paniek te raken”, vertelde de rappe Fransman gisteren na de finish.

Démare werd zaterdag in de laatste kilometers goed gepiloteerd door zijn ploeggenoten van Groupama-FDJ, maar kwam er opnieuw niet uit. “Het was een snelle sprint en mijn ploegmaats hebben geweldig werk geleverd. Het spijt me dat ik het niet kon afmaken, maar het is helaas niet altijd prijs. Ik ben absoluut teleurgesteld, maar ik doe mijn stinkende best.”

De 29-jarige Fransman hoopt later in de ronde alsnog toe te slaan. “We hoeven niet in paniek te raken, al had ik zeker meer verwacht van de eerste week. Maar als ik terugdenk aan de Tour de France van 2018: toen won ik pas in de achttiende etappe. Daarvoor zaten we ook in de problemen. We zullen kortom blijven vechten, in de wetenschap dat ik het in het verleden ook heb geflikt.”

Démare hoopt in deze Vuelta in een bijzonder fraai rijtje te sprinten van renners die in alle drie de grote rondes een etappe hebben gewonnen. De eerstvolgende sprinterskans is normaal gesproken de dertiende etappe van Belmez naar Villanueva de la Serena.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Michelangelo 22 augustus 2021 om 11:08

Ik ben benieuwd of Demare “het” gewoon kwijt is, of dat hij niet de waardes haalt van eerdere seizoenen. Want als hij wel gewoon zijn waardes haalt, dan kan ik me voorstellen dat je als ploeg blijft proberen. Maar als hij gewoon niet goed genoeg is, dan moet je toch echt uit een ander vaatje tappen als ploeg lijkt me.

KimJungPoels 22 augustus 2021 om 11:58

Uit welk andere vaatje moeten ze tappen? Samen met Gaudu is Demare daar echt veruit de grootste kans op succes die ze hebben. Daarbij kunnen ze nog hopen dat Pinot terug komt.

Daarnaast heeft Demare de ploeg ook gewoon heel veel successen gebracht. Lijkt me richting het vertrouwen van deze kopman voor volgende jaren dat je het best gewoon even door de zure appel heen bijt als ploeg en hoopt dat hij nog dit jaar een succes mag vieren.

Headlines

Materiaalzone

Populair