Arnaud Démare twee jaar langer bij Groupama-FDJ

Door , maandag 23 juli 2018 om 13:19

foto: Sirotti

Arnaud Démare heeft zijn contract bij Groupama-FDJ verlengd tot eind 2020. De Franse sprinter blijft zodoende trouw aan de ploeg waar hij 2011 als stagiair begonnen is. “De ploeg heeft de structuur om mij heen ontwikkeld”, vertelt Démare in het persbericht.


De kopman is uiteraard blij met zijn vernieuwde contract bij de formatie van Marc Madiot. “Ik ben hier in 2012 professional geworden en sindsdien heeft de ploeg de structuur om mij heen ontwikkeld”, aldus Démare. “Madiot haalt renners om mij in de sprints te begeleiden en om mij bij te staan in de klassiekers. Ik wil blijven bouwen met deze groep. We gaan goed met elkaar om en de samenwerking die gecreëerd is, is essentieel voor mijn ontwikkeling en progressie.”

Madiot koppelt het blijven van Démare aan de basis van de ploeg. “Loyaliteit, prestaties en de vereiste van een hoog niveau. Dat Arnaud blijft is een teken van het wederzijdse vertrouwen dat we in elkaar hebben”, legt Madiot uit over zijn kopman. De huidige Tour de France wil het nog niet vlotten voor de Franse sprinter, die niet verder is gekomen dan twee derde plaatsen.

Dit artikel delen:

4 Reacties

moa 23 juli 2018 om 13:25

De deal ik geklonken tijdens de laatste bergrit, toen ie aan de klink ging.

Rhohan 23 juli 2018 om 14:52

Naar het schijnt zat ie al gedurende de bergritten vast aan dit contract…. het contract zat op zijn beurt weer vast aan de volgauto… 1+1 = ruim op tijd binnen voor de tijdslimiet.

jb4bruges 23 juli 2018 om 17:24

@moa: Hij ging naar waar hij aan de klink hing.

Domestique 24 juli 2018 om 08:15

Benieuwd wat zo’n gast jaarlijks verdient…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.