Arnaud Démare boekt knappe zege in Tour de Wallonie

dinsdag 30 juli 2019 om 17:08
Arnaud Démare boekt knappe zege in Tour de Wallonie

foto: Cor Vos

Arnaud Démare heeft de voorlaatste etappe gewonnen van de Tour de Wallonie. De Fransman van Groupama-FDJ bleek na een lastige wedstrijd de snelste sprinter. En dat is toch wel opvallend, aangezien Démare deel uitmaakte van de vroege vlucht. De leiderstrui blijft om de schouders van Loïc Vliegen.

Met Vliegen in de leiderstrui begon het peloton vandaag aan de voorlaatste etappe van de Tour de Wallonie. De renners reden van Villers-le-Bouillet naar Lieurneux, waar na 178,2 kilometer de finishstreep was getrokken. Het peloton kreeg onderweg wel enkele klimmetjes te verwerken, maar de etappe leek geschikt voor de sterkere sprinters in het peloton.

Sterke kopgroep, Gerts virtueel leider 
Het was daarom wel verrassend dat Arnaud Démare voor de aanval koos. De sprintkopman van Groupama-FDJ wilde de spurt niet afwachten, en ging samen met zijn eveneens snelle landgenoot Thomas Boudat, Elmar Reinders, Emiel Vermeulen, Floris Gerts en veldrijder Toon Aerts op pad.

Deze zes koplopers kregen een maximale voorsprong van zes minuten, waardoor Gerts (38e op 3:22 van Vliegen) zich een tijdje virtueel leider mocht noemen. De Nederlander van Tarteletto-Isorex hoefde zich echter geen illusies te maken, aangezien het verschil kleiner en kleiner werd. Met nog vijftien kilometer te gaan was de hergroepering een feit.

Vluchters worden ingerekend 
We kregen echter geen traditionele aanloop naar de sprint, aangezien het lastig was om de boel te controleren. Zo probeerden Diego Rosa en Quinten Hermans er vanonder te muizen, maar zij kregen geen ruimte van de sprintersploegen. Ook een groepje met Jelle Vanendert wist niet uit de greep te blijven van het uitgedunde peloton.

De 23-jarige Zweed Lucas Eriksson kreeg niet veel later wel de nodige ruimte, waardoor hij met een mooie voorsprong begon aan de laatste vijf kilometer. De renner van Riwal Readynez wist het alleen ook niet vol te houden tot de streep, waardoor we alsnog gingen sprinten.

Démare wint toch nog 
Kévin Reza leek zijn sprintkopman Bryan Coquard perfect te piloteren, maar de kleine Fransman moest zijn sprint toch te vroeg beginnen. Hierdoor viel de renner van Vital Concept-B&B Hotels stil, waar zijn landgenoot Démare optimaal van wist te profiteren.

De 27-jarige Démare – die lange tijd in de aanval reed – bleek de snelste van het pak. Hij versloeg de Pool Szymon Sajnok en de Belg Stijn Steels. Het is voor de Fransman zijn vierde zege van het seizoen, na een ritoverwinning in de Giro d’Italia en twee etappes in La Route d’Occitanie.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

8 Reacties

Franco Ballerini 30 juli 2019 om 17:09

Knappe zege? Aan zijn stand verplicht om te winnen.

0
ChefSpijker 30 juli 2019 om 17:11

Wel in de vroege vlucht gezeten.

Coquard en Vital geven ook weer hun visitekaartje af haha. Gereden voor zo’n kansloze sprint.

0
greeny 30 juli 2019 om 17:13

reza piloteert hem perfect maar toch moest coquard te vroeg beginnen? dan is het toch niet perfect gedaan door reza?

wel lekker voor demare om zijn winst mee te pakken

0
thorsen 30 juli 2019 om 19:02

Wint van Sajnok, krappe zege idd

0
JaBo 30 juli 2019 om 22:58

DNF voor Lars Boom. Einde carrière denk ik, ploeg houdt er ook mee op en ik niet dat er nog een andere ploeg is die intresse heeft in Lars.

0
Chasse_patate 31 juli 2019 om 09:39

Arnaud ‘ik hang aan de ploegleiderswagen’ demare doet het maar weer. Hoppa.

0
EddyB1958 31 juli 2019 om 11:03

Viviani had ook de beste lay out vorige zondag en kwam er nog minder aan te pas, dan Coquard gisteren.

0
jibi verboort 31 juli 2019 om 12:39

Michael Boogerd stelt teleur!

Lars Boom heeft sponsor Roompot-Charles weinig resultaten geboden. Feitelijk helemaal geen. Dat was ook te verwachten..gezien een reeds jarenlang- niet te stuiten-fors dalende prestatiecurve.
Toch was het Michael Boogerd die hem koste wat kost als "klassiekerspecialist"en als "grote naam"binnenhaalde. Dat Boom toehapt is hem niet te verwijten. Iedereen wil wel goed geld verdienen,zonder er iets tegenover te stellen. Heel kort nadat Boom in dienst was bij Roompot-Charles ontdekte Boogerd toen pas dat Boom zijn niveau niet meer haalde. Jeeetje…wat een dure blunder. Net zoals Boom geen ploeg meer vindt, zou dat ook moeten gelden voor Michael Boogerd.
Veel arbeid, weinig resultaat voor Lars Boom: 'Hij haalt gewoon zijn …
https://www.bndestem.nl/…/veel-arbeid-weinig-resultaat-voor-lars-boom-hij-haalt-gew…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone