Arnaud Démare boekt derde ritzege en wint Boucles de la Mayenne

zondag 30 mei 2021 om 16:49
Arnaud Démare boekt derde ritzege en wint Boucles de la Mayenne

foto: Cor Vos

Er staat deze Boucles de la Mayenne geen maat op Arnaud Démare. De Franse kopman van Groupama-FDJ was zondag de beste in de afsluitende etappe naar Laval en trok zo ook het eindklassement naar zich toe.

De kopgroep van de dag bestond uit Ludwig De Winter (Intermarché-Wanty-Gobert), Roger Adrià (Equipo Kern Pharma) en Alexandre Delettre (Delko). Zij kregen nooit meer dan drie minuten van het peloton, waar Groupama-FDJ en Uno-X het initiatief in handen hadden. Later voegden ook AG2R Citroën en Team DSM zich daarbij.

Twaalf kilometer voor de finish in Laval werden de laatste vluchters in de kraag gevat. Op het lokale circuit maakten de sprintersploegen de dienst uit, waarna Démare in de sprint opnieuw zijn snelle benen toonde. Hij bleef Daniel McLay, Bryan Coquard en Nils Eekhoff voor in de rituitslag.

Alleen in de openingsrit wist Démare niet te winnen. Philipp Walsleben won toen, maar door zijn drie ritzeges en de bijbehorende bonificatieseconden wist Démare de Duitser te overvleugelen. Op de erelijst is Démare de opvolger van Thibault Ferrasse, die in 2019 de laatste editie van Boucles de la Mayenne won.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Nils96 30 mei 2021 om 16:54

Goed gereden deze week door mijn naamgenoot. Lijkt hersteld te zijn van die nare klap in de Ronde.

lo squalo dello Stretto 30 mei 2021 om 17:05

Ik dacht dat hij 4 op 4 ging pakken. 3 is ook mooi natuurlijk; ondanks de zwakke tegenstand hier lijkt hij wel een stuk beter te zijn dan in het voorjaar

Verweggistan 30 mei 2021 om 17:55

Organiseren ze in Frankrijk dit soort koersen speciaal op maat van Demare?

Timster 30 mei 2021 om 22:24

Daar lijkt het wel op. Door dit soort rondjes, waar ik ook nog top 10 zou rijden, staat onze Arnoud volgens PCS inmiddels op de 93e plaats van hun all-time list. Als ‘ie zo nog een paar jaar dit soort uitslagen bij elkaar trapt, fietst hij zo de top 70 binnen. Ongelofelijk eigenlijk.

Gompie 30 mei 2021 om 19:50

Demare is wel een kei in rondjes van niks in eigen land zonder serieuze tegenstand. Je moet het als topfavoriet toch maar telkens waar weten te maken.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair