Arnaud De Lie: “Miste net dat tikkeltje om voor zege te gaan in Brabantse Pijl”
foto: Cor Vos
woensdag 12 april 2023 om 19:54

Arnaud De Lie: “Miste net dat tikkeltje om voor zege te gaan in Brabantse Pijl”

Lotto Dstny had meerdere kandidaten voor een goede uitslag in de Brabantse Pijl, maar uiteindelijk rolde er een zevende plaats uit voor de Belgische ploeg. Arnaud De Lie werd zevende in de sprint van een achtervolgende groep. “Ik denk dat we toch opnieuw kunnen spreken van een sterke collectieve prestatie”, zegt hij na afloop.

Andreas Kron schoof mee in de zeskoppige groep die in de finale wegreed. Hij zat mee met de uiteindelijke winnaar Dorian Godon en de nummer twee Ben Healy. “Met Andreas voorop creëerden we een goede situatie, maar hij voelde zich uiteindelijk niet sterk genoeg om voor de zege te gaan”, blikt De Lie terug. “We probeerden nog iets te forceren maar de twee voorop waren echt wel indrukwekkend sterk, waardoor ze uit de greep blijven.”

Zelf werd De Lie daarachter zevende. “Ik voelde me sterk, maar miste misschien ook net dat tikkeltje om voor de zege te kunnen gaan, daar moet ik eerlijk in zijn”, vertelt hij. “Misschien is een zevende plaats niet het gewenste resultaat, ik denk dat we toch opnieuw kunnen spreken van een sterke collectieve prestatie.”

“Het is fijn om te zien dat ik aan het eind van dit eerste koersblok me nog steeds heel goed voel. Ik word beetje bij beetje wat sterker. Maar nu volgt er eerst wat rust vooraleer op te bouwen richting de volgende doelstellingen”, aldus de 21-jarige kopman van Lotto Dstny, die nu een punt zet achter zijn voorjaar.

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
19 Reacties
Sorteer op:
13 april 2023 11:09
Een uitstekend voorjaar voor een "knulletje" dat vorige maand pas 21 is geworden.

Ik was positief verbaasd over zijn huidige ranking op de UCI ranglijst eerlijk gezegd. Het is toch lang niet verkeerd om je naam terug te vinden tussen de Evenepoel's, Pogacar's, Vingegaard's, van der Poel's en van Aert's van deze wereld. (Arnaud vinden we terug op plek 8, net voor Powless en Laporte.)

UCI-ranking individueel:

1. Tadej Pogacar: 5875,86 punten
2. Wout Van Aert: 5382 punten
3. Remco Evenepoel: 4609,21 punten
4. Jonas Vingegaard: 3527,57 punten
5. Mathieu van der Poel: 3387,67 punten
6. Jasper Philipsen: 3048 punten
7. Mads Pedersen: 2809,14 punten
8. Arnaud De Lie: 2425 punten
9. Neilson Powless: 2404,71 punten
10. Christophe Laporte: 2364 punten


Resultaat behalen in de echt allergrootste koersen is misschien voor de komende seizoenen. Maar met drie overwinningen en een aantal prachtige ereplaatsen, (Omloop 2e, Kuurne 7e, Dwars door Vlaanderen 6e en Brabantse Pijl 7e.), mag je als 20/21 jarige toch best wel trots zijn. :)
13 april 2023 12:03
Ik zie dit als het leerjaar van de Lie. Rijdt wel de koersen uit en kent nu de afstand en uitdaging stukken beter. Mag zich ook optrekken aan wat hij soortgenoot Philipsen dit jaar ziet doen: er is zeker plek voor robuuste spurters in het voorjaar, ook wanneer het wemelt van de wonderboys, idolen en fenomenen.
  13 april 2023 13:15
  Je hebt een copycat in de chat hangen.
12 april 2023 20:38
Altijd eerlijk, altijd een teamplayer. Bevestigen is altijd het moeilijkste, en dan zien we dat De Lie de lijn van vorig jaar mooi doortrekt.
Zelf had ik mijn (imaginaire) centen vandaag op Kron gezet, viel me dan weer tegen dat die zich niet vooraan kon handhaven...
  12 april 2023 20:45
  Hij zei dat zijn benen blokkeerden door de koude (nochtans is hij normaal wel goed in dit weer). Was toch wel apart inderdaad. Velen vonden de tactiek van Lotto vreemd, maar toch logisch dat je Kron steunt. Gewoon raar dat die zo makkelijk werd los gereden vandaag. Als je die dan 4e ziet worden in GP Indurain een dikke week geleden...
  12 april 2023 22:12
  @samamba in eerste instantie niet-gek dat ze Kron steunden, maar die werd er vooraan in de voorlaatste ronde op 30km van het einde ook al hard afgereden bergop. Toen hadden ze moeten omschakelen en in de groep wel gaan meewerken, Mazarin olaats daarvan zag ik ze vrolijk grappen alsof ze alles onder controle hadden.
  12 april 2023 22:43
  Rulifaller, Vermeersch is gaan meewerken op 26km van de streep. Het werd gewoon niet goed in beeld gebracht. Kron was zelf de samenwerking aan het verstoren vooraan. Het was gewoon al te laat. Vermeersch zelf zei na de finish dat ze eigenlijk vol gingen op dat moment, maar niets dichter kwamen.
  12 april 2023 23:33
  @Samamba Op de beelden zie je Vermeersch op plek 2 of 3 rijden achter Cofidis vanaf km 26 maar ook al eerder. Hij heeft geen meter op kop gereden. Hij reed voor het eerst op kop op de plek waar Kron gelost werd. Net op Eurosport teruggekeken. Op Eurosport hebben ze er tot dat moment ook over dat Lotto Dstny alleen aan het controleren is. Ze zeiden zelfs expliciet op het moment dat Kron loste nu zullen we Lotto Dstny wel op kop zien rijden.
  12 april 2023 23:43
  Klopt niet, Cycling.

  Vermeersch komt daar naar voor, en vertelt de Cofidis renners dat hij mee gaat rond draaien (je ziet hem letterlijk naar zichzelf wijzen en een ronddraai teken maken met zijn vingers, Finé knikt nadien van ja). Daarom dat Finé en later Delettre hem ook laat inschuiven. Net voor Vermeersch op kop komt (zat toen achter Clarke) schakelt de regie terug naar de kopgroep. Daarom zie je het niet op beeld. Nadien ook bevestigt door Vermeersch zelf. Namelijk dat ze daar met 5 vol aan het rijden waren, maar geen meter dicht kwamen. Nadien inderdaad stevig doorgetrokken op dat klimmetje.

  Dat commentatoren op Eurosport iets zeggen, maakt echt helemaal niets uit. Alsof die alles weten en alles wat uit hun mond komt als waarheid gezien moet worden.
  12 april 2023 23:49
  @Samamba Het is echt 0 keer in beeld geweest. De hele finish straat reed 1 renner van Cofidis op kop. Ook de beelden daarvoor alleen Cofidis en Israël cycling kort. Dat ze bij Lotto Dstny iets anders zeggen prima, maar dat is niet op tv geweest.
13 april 2023 10:46
Naar mijn idee is de Lie te vroeg in vorm geweest dit voorjaar. Reed alles op een hoop in de eerste koersweken, maar daarna toch wat minder gepresteerd. Is ook niks mis mee, hij heeft zich mooi in de kijker gereden daardoor.
Uiteraard ook erg knap hoe hij nu al rijdt op deze leeftijd, maar ik gaf het al eerder aan in voorbeschouwingen op de kasseien klassiekers, daar werd hij toch te snel als een van de favorieten gerekend.
Rustig de tijd gunnen en vooral niet te druk over maken als 'fans' zijnde, over een tijdje staat deze jongen er wel!
  13 april 2023 13:20
  Ben het grotendeels met je eens, maar ik denk dat De Lie al een grote stap zet met regelmatiger te zijn . En in alle eerlijkheid bessèges en voor is een ander niveau dan Roubaix, de Ronde of zelfs de Brabantse pijl.
12 april 2023 21:43
Echt een jongen met heel veel potentie, reed de stenen uit de straat tijdens de omloop, maar hebben we in de wedstrijden daarna niet meer zo prominent van voren gezien als die race (buiten wat sprints om plek 6/7) maar rijdt wel een stevig programma. Hoop dat ze zich bij Lotto een beetje inhouden en deze jongen niet te snel te veel laten rijden, is nog steeds heel erg jong, maar moet deze ploeg soms ook al een beetje dragen.
13 april 2023 09:00
Punt achter voorjaar is dus geen EF? Is dat een conclusie die WF trekt of heeft lotto dat zelf aangegeven?
  13 april 2023 11:49
  Zoals het hier staat weergegeven staat het ook gecommuniceerd op de website van Lotto-Dstny.

  https://www.lottodstny.be/nl/nieuws/detail/5031/de-lie-zevende-in-brabantse-pijl-na-aanvallende-koers-van-lotto-dstny

  Voor de maand Mei zal je op de website van Lotto-Dstny nog geen enkele selectie terugvinden.

  En ja ik weet dat PCS De Lie voor Eschborn-Frankfurt op de startlijst heeft staan, maar we draaien allemaal lang genoeg mee om te weten dat PCS niet als heilig gezien hoeft te worden. (Prima site hoor, waar ik vaak gebruik van maak bij het organiseren van wielercompetities. Maar ze zitten er ook regelmatig naast. En zeker als het over wedstrijdselecties gaat van races die nog weken verwijderd zijn, weten we dat we nog de nodige veranderingen kunnen verwachten.)

  Dus we zullen nog even moeten afwachten. ;)
12 april 2023 22:00
Vind dat ie wel erg veel rijdt op die leeftijd. Liever wat rustiger brengen dan nu al oproken in al die zware koersen. Het hondenweer van vandaag helpt dan ook niet bepaald mee.
12 april 2023 22:17
Voelt zich altijd sterk maar is de laatste weken zelden echt vooraan te zien.

Qua praatjes kon het zomaar een landgenoot zijn.
  13 april 2023 08:10
  En wie reedt er op kop van het sterk uitgedunde peloton de laatste keer Moskesstraat op? Juist, De Lie. Dan ben je dus inderdaad niet slecht als piepjonge (machts)sprinter...
  13 april 2023 10:54
  @Limal, dat was inderdaad sterk. Net zoals hij het voorbije voorjaar al vaker heeft laten zien. Niemand zegt ook dat hij niet sterk is, maar doordat hij zoveel in de media kwam en zo hard reed in de eerste weken van het jaar zijn de verwachtingen bij sommige mensen hoger geworden. Dat is logisch. Hij doet niks fout, en presteert echt niet slecht, integendeel zelfs. Maar na alle berichten over hem en hoe sommige mensen hem ophemelen is het vanzelfsprekend dat er ook reacties komen als hij niet zo vaak voorin de koers te zien is. Want hoe je het ook went of keert, op kop van een groepje is niet voorin de koers. De reacties hierop zijn niet om hem de grond in te drukken, maar ik denk vooral om die mensen een beetje in toom te houden wat betreft de verwachtingen van deze jongen.
  Kortom, lekker laten koersen deze jongen! Of hij nou voorin rijdt of niet op het moment, hij komt er wel!

Reacties zijn gesloten.