Armstrong: “We moeten presteren in Down Under”

donderdag 14 januari 2010 om 11:06

Lance Armstrong rijdt deze maand in Australië zijn eerste wedstrijd van het seizoen met zijn nieuwe ploeg RadioShack. Per privévliegtuig is de Amerikaan dinsdag in Down Under aangekomen. “We moeten presteren. Als we zonder etappeoverwinning vertrekken, zal ik teleurgesteld zijn”, tekende Cyclingnews uit zijn mond op.

“Het wordt niet makkelijk voor Steegmans om te winnen, maar ik denk wel dat we een ploeg hebben die hem in ideale omstandigheden kan lanceren.”

Zichzelf geeft de Texaan nog niet veel kans op winst. “Ik ben hier waarschijnlijk niet om het algemeen klassement te winnen. Je wint een race wanneer je een uitstekende conditie hebt en de koers goed bij je past. Mijn conditie is weliswaar beter dan vorig jaar, maar de ervaring leert dat massasprints hier meestal de beslissing brengen.”

Eerder ziet ‘The Boss’ een aantal sprinters met de eindwinst aan de haal gaan. “Als sterk omhoog kunnen rijden en sprinten het recept voor de overwinning vormen dan zie ik André Greipel en Allan Davis als de grote favorieten. Ik denk ook dat Alejandro Valverde competitief zal zijn. Mijn trainingsresultaten zijn goed, maar die vertellen me ook dat ik niet ineens een sprinter geworden ben. Ik zal de race gebruiken om mezelf te testen.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair