Armstrong noemt Vaughters ‘fucking clown’ na vraag van Pinot
foto: Cor Vos (archief)
maandag 22 mei 2023 om 15:05

Armstrong noemt Vaughters ‘fucking clown’ na vraag van Pinot

Na afloop van de vijftiende etappe van de Giro d’Italia heeft Jonathan Vaughters een sneer uitgedeeld aan Thibaut Pinot. De ploegbaas van EF Education-EasyPost haalt de tranen van Pinot aan na diens tweede plaats in de bergrit naar Crans Montana. “Ik denk niet dat Pinot deze tweet kan lezen door al zijn tranen…”, schrijft Vaughters.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De aanleiding van die tweet is eigenlijk een compliment van de EF-manager aan zijn eigen renner Ben Healy, die zondag tweede werd in Bergamo. “Ik ben trots dat Ben Healy de winnaar gefeliciteerd heeft, en dat hij niet heeft lopen huilen in de media dat het leven soms oneerlijk is. Een geweldige houding, een geweldig persoon, een geweldige renner.”

Een andere Twitter-gebruiker vond dat Vaughters dan ook man en paard moest noemen, waarop hij inderdaad Pinot aansprak op zijn gedrag in de media na de Crans Montana-etappe en zijn geruzie met Jefferson Cepeda. De Fransman reageerde op zijn beurt op die tweet: “En wie ben jij?”

Armstrong mengt zich
Op die laatste vraag volgde een opvallend antwoord van niemand minder dan Lance Armstrong. “Wie hij is? Hij een fucking clown”, schreef de Amerikaan. “Gebaseerd op de minstens dertig jaar dat ik hem ken tenminste.”

Het is geen geheim dat Armstrong en Vaughters – op zijn zachtst gezegd –  geen al te beste verstandhouding hebben. Die eerste laat zich in zijn podcast The Move wel eens laatdunkend over zijn oud-ploeggenoot.

RIDE Magazine
28 Reacties
Sorteer op:
22 mei 2023 15:56
Wanneer een Twitterfittie het meest opwindende moment van de Giro is weet je dat er iets he-le-maal mis gaat...
22 mei 2023 15:33
GET 'EM LANCE, GET HIM !!!
22 mei 2023 16:51
Zeg Aerts, waarom is die Walsh een hypocriete baal hooi?
  22 mei 2023 23:24
  Ook benieuwd hiernaar. Armstrong heeft de “fixatie” van Walsh wel verdiend als je kijkt naar de schaal en mate van bedreiging, intimidatie en bedrog. De rest is ook niet heilig maar Armstrong spande wel de kroon.
22 mei 2023 19:17
Wat zou het toch ontzettend fijn zijn als twitter (en aanverwanten) niet bestonden, het lijdt enkel en alleen tot eindeloos en zinloos geneuzel. Zelfs als je jezelf er verre van houdt is het nauwelijks te vermijden gezien ook veel media het nodig vind om een doorgeef luik van twitter en co te zijn. Dit “artikel” is er een mooi voorbeeld van, geneuzel wat dan ook nog naast het neuzelkanaal een extra podium krijgt. Laat de heren toch gezellig naast elkaar gaan staan en dan kunnen ze samen beoordelen wie de grootste heeft, maar de rest van de wereld hoeft dat niet te weten!
22 mei 2023 15:31
Jammer dat bullebak Armstrong nog steeds zo'n podium krijgt.
Vroeger heb ik met veel plezier naar zijn optredens in de Tour gekeken. Vond het een enorme baas. Maar de ogen zijn wel geopend na het lezen van de boeken van Hamilton en Walsh.
  22 mei 2023 16:26
  Walsh is ook een hypocriete zak hooi. Maar dankzij hem is de wielerwereld waarschijnlijk wel schoner geworden. Maar zijn fixatie op Armstrong stoort mij enorm. Het hele peloton, op een paar na zoals je in het boek van Millar kan lezen, gebruikte doping. Maar Armstrong is door hem bestempeld als het as van het kwaad. Alleen hij wordt geschrapt als winnaar. Indurain, Riis, Pantani, Virenque, Ullrich staan nog steeds in de boeken en worden nog steeds geëerd. Maar Armstrong is alles kwijt. En ja, hij was een arrogante eikel, maar zijn prestaties zijn ongekend.
  22 mei 2023 19:15
  @Aerts, Ik snap niet zo goed dat Armstrong in het rijtje komt. Het probleem is ook niet dat hij doping gebruikte, daarin was hij gelijk. Het probleem zijn de andere zaken. Lees het USADA-rapport eens.
  De man heeft veel ernstigere zaken op z'n geweten. Bedreiging, levens ruïneren van iedereen die de waarheid verteld, liegen, bedriegen, anderen aanzetten/verplichten tot dopinggebruik, en ik weet niet meer wat meer, want het is lang geleden dat ik het gelezen heb.
  Nogmaals de doping is niet het probleem, maar de crimineel Armstrong is een walgelijk figuur, die om deze redenen niet in hetzelfde rijtje hoort als andere dopingzondaars.

  Misschien dat door de tijd die er overheen gaat deze feiten weer naar de achtergrond verdwijnen, maar alsjeblieft mensen, stel je op de hoogte van de getuigenissen van bijvoorbeeld Frankie en Betsy Andreu.
  Hier de link voor wie wil een onderbouwde mening wil
  22 mei 2023 23:21
  Precies wat iLLan zegt. Dat was het punt. En het feit dat anderen onbestraft bleven is inderdaad niet eerlijk en toont de onmacht en onkunde van de UCI.
22 mei 2023 16:59
Armstrong is de exponent van mijn wielervolgjeugd. Hij is misschien van zijn voetstuk gekukeld, maar het voetstuk staat er nog. Wielrennen is valsspelen (plakbidon, shirtje trekken, motorhangen, geen trap doen, doping, creatine, koffie, enz.) en Armstrong was de beste valsspeler in een tijd dat valsspelen de norm was. Wat mij betreft kan hij weer overeind op een iets kleiner sokkeltje.
22 mei 2023 15:41
Deze man moet voor altijd geweerd worden.Deze super doping gebruiker heeft veel slechts gedaan voor de wielersport. Snel vergeten deze leugenaar.
22 mei 2023 16:11
Krijgt Vaughters nu dezelfde behandeling als Simeoni kreeg?
22 mei 2023 17:48
De reacties neigen naar reductio ad dopingum. Ja, Armstrong heeft een dopingverleden dat ten strengste veroordeeld dient te worden, maar dat valt toch prima te combineren met hij die op sociale media zijn licht laat schijnen over een oud ploeggenoot die op abominabele wijze een fenomeen die je normaliter alleen bij onzekere kinderen uit groep 5 verwacht aan te treffen ten tonele brengt?
  22 mei 2023 19:23
  Was het maar alleen doping, dat zou inderdaad niet een reden zijn dat hij geen mening mag hebben. Maar deze man heeft zoveel gelogen en bedrogen. En hij heeft er een handje van om juist de mensen die de waarheid spreken kapot te maken, dus ja, dan is je mening toch echt wat minder waard. Deze crimineel vertelt alles vanuit zijn narcistische blik waar iedereen die niet met hem mee beweegt een clown is.
22 mei 2023 20:11
Dus een teambaas in functie praat ongelooflijk onrespectvol over een renner uit een andere ploeg, dat wordt weggemoffeld in wf-kort en lokt amper reactie uit maar als Armstrong dáár dan wat op zegt springen alle lichten op rood?
23 mei 2023 10:36
Armstrong is een lul met vingers die helemaal niets meer over de wielersport zou mogen zeggen.
24 mei 2023 18:27
7 x vainqueur tour de france
22 mei 2023 15:53
Ik snap niet dat hij nog hier aandacht op een wielerwebsite krijgt. Hij heeft het wielrennen kapot gemaakt en de grootste clown is hijzelf
22 mei 2023 16:03
Zegt de grootste fucking clown van allemaal. Hou toch op om aandacht te geven aan deze heer.
22 mei 2023 16:45
Ach en Armstrong is just a fucking doper.
22 mei 2023 17:16
Takes one to know one
22 mei 2023 18:49
Tja begrijp ook niet waarom Armstrong podium krijgt. Maar helaas zijn er nog veel dopingzondaars die podium krijgen in de wielersport. Zal maar gelijk renner uit zowel Nederland als België noemen. Eddy Merckx en M. Boogaard….
22 mei 2023 19:22
Schoppen tegen Lance is hip en makkelijk. Ik vind het vermakelijk dat hij zich zo nu en dan laat horen. Exponent van de sport, als iemand weet hoe het werkt(e), is hij het. En nee, ik geloof niet alles wat over hem gezegd en geschreven is. Ben ik waarschijnlijk naïef, maar dat kan ook een keuze zijn
22 mei 2023 18:28
Wat Armstrong vindt is volledig, maar dan ook echt volledig, irrelevant. Waarom dit uberhaupt plaatsen WF? Deze klootzak moet voor altijd doodgezwegen worden. Niets wat hij heeft te zeggen over wielrennen heeft ook maar enige waarde.
  22 mei 2023 20:30
  Mensen doodzwijgen.. brrrr.
  Ik vind Armstrong een maffia baas, een narcist en een psychopaat, maar net als ieder ander heeft hij het recht om zijn mening te ventileren!
22 mei 2023 15:31
Ik begin nu toch ook een beetje te twijfelen aan die vaccins van afgelopen jaren. Het lijkt wel of het een wedstrijdje wordt wie er het meest kinderachtig kan reageren. Zou misschien goed zijn mocht er een wereldwijde internetstoring komen voor een weekje ofzo. Gewoon eentjes afkoelen allemaal

Reacties zijn gesloten.