Armstrong blijft levenslang geschorst
maandag 9 maart 2015 om 10:25

Armstrong blijft levenslang geschorst

De levenslange schorsing van Lance Armstrong blijft staan. De Cycling Independent Reform Commission (CIRC) heeft in het vandaag uitgebrachte rapport niet aangedrongen op strafvermindering. De Amerikaan had hier vurig op gehoopt.

Armstrong mag sinds 2012 aan geen enkele sportwedstrijd deelnemen wegens een veroordeling van het van Amerikaanse antidopingbureau USADA, dat hem beschuldigde van dopinggebruik.

De 43-jarige Amerikaan, die in januari 2013 opbiechtte verboden middelen te hebben gebruikt, was een van de 174 experts die heeft meegewerkt aan het rapport van de CIRC. “Ik ben de CIRC dankbaar voor mijn rol die ik mocht spelen in de zoektocht naar de waarheid”, reageerde Armstrong kort na publicatie van het rapport. “Ik betreur ten zeerste de dingen die ik heb gedaan.” Met zijn medewerking hoopte Armstrong op strafvermindering. De CIRC was in de positie dit voor te stellen aan USADA.

RIDE Magazine
31 Reacties
Sorteer op:
9 maart 2015 23:37
Ik denk dat Vinokoerov intimiderender is dan Armstrong. Ik denk dat het allemaal wel meevalt. Zijn ploeggenoten zijn rijkelijk beloond voor hun inspanningen.

Leider van een drugskartel hahaha zullen we hem dan ook maar meteen Escobarmstrong gaan noemen;)
9 maart 2015 23:48
Als je het niet wilt zien, dan valt het allemaal wel mee idd.
10 maart 2015 00:10
@ Romans V. Hypocriet ? Wie is er hier hypocriet ? Als er toch één iemand hypocriet te noemen is in het wielrennen dan is het Armstrong wel, en jij durft die man nog te verdedigen ? Die man misbruikte nota bene een heel erge ziekte voor zijn eigen gewin. Hoe laag kun je zijn ? Ik vind het ongelooflijk en onvoorstelbaar dat op dit forum Astana wordt afgeslacht, maar dat Armstrong nog steeds een grote held is voor velen.
10 maart 2015 12:36
8.6
Heb je je wel verdiept in wat ti-raleigh zegt?
Kennelijk niet
10 maart 2015 13:07
@ 8.6
Een mens heeft een bepaald karakter. Volgens mij kun je niet aan de ene kant enorm begaan zijn met het lot van vele zieke mensen en aan de andere kant de spil zijn in een enorm dopingnetwerk waarbij produkten aan de man worden gebracht waarvan de gevolgen onbekend zijn voor de gezondheid (misschien zelfs wel ziekmakend). Dat vloekt. Daarom trek ik de conclusie dat hij het eerste heeft misbruikt om vol te kunnen profiteren van het tweede. En mede daarom vind ik het niet erg dat hij levenslang geschorst blijft. En ik weet welhaast zeker dat als ze zijn schorsing in zouden trekken dat hij binnen de kortste keren weer competitief bezig is met een of andere sport. En dan krijgt hij weer aandacht, die hij niet zou moeten krijgen. En als hij dat eenmaal heeft, laat hij niet los en zie ik hem zo weer verschijnen in het peloton als ploegleider of p.r.-man of wat dan ook.
Bovendien zou de UCI een slecht signaal afgeven als ze zijn schorsing inkorten.
10 maart 2015 13:18
@ jan jansen:
kun je je verduidelijken? want anders kan ik natuurlijk geen antwoord geven.
@ ti-Raleigh:
volgens mij zijn mensen niet puur goed of slecht. iedereen heeft goede en slechte kanten. Livestrong is opgericht in 1996, toen Lance ziek was. ik denk niet dat hij Livestrong begonnen is om er later van te kunnen profiteren na een nooit verwachte terugkeer in het peloton. dat hij livestrong later wel misbruikt heeft staat natuurlijk wel vast.
overigens ben ik niet een van de mensen die Lance nog steeds als held zien, maar ik ben dus ook niet een van de mensen die in hem het ultieme kwaad zagen en nog steeds zien.

Reacties zijn gesloten.