Armitstead wint in Plouay en kaapt wereldbeker weg voor neus Van der Breggen

zaterdag 29 augustus 2015 om 17:07
Armitstead wint in Plouay en kaapt wereldbeker weg voor neus Van der Breggen

Lizzie Armitstead heeft in de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen een dubbelslag geslagen. De Britse wielrenster van Boels-Dolmans Cycling won de GP de Plouay-Bretagne en pakte daardoor genoeg punten om het eindklassement van de World Cup te winnen. Anna van der Breggen bleef steken op de zesde plaats.

Omdat de nummer één in de stand Jolien D’Hoore de wedstrijd in Plouay liet schieten, had Van der Breggen plots de beste uitgangspositie. Ze had dan echter maximaal één plaats achter Armitstead mogen finishen, maar ze wist die klus in de eindsprint niet te klaren. De Britse won en veroverde zo voor het tweede opeenvolgende jaar de wereldbeker.

Achter Armitstead finishte de Zweedse Emma Johansson als tweede. De derde plaats ging naar Pauline Ferrand-Prevot uit Frankrijk.

flag-fr GP de Plouay-Bretagne (CDM)
Plouay – Plouay (121,5 km)
1. flag-gb Lizzie Armitstead (Boels -Dolmans Cycling)
2. flag-se Emma Johansson (Orica-AIS)
3. flag-fr Pauline Ferrand-Prevot (Rabobank-Liv)
4. flag-za Ashleigh Moolman (Bigla Pro Cycling)
5. flag-de Claudia Lichtenberg (Liv-Plantur)
6. flag-nl Anna van der Breggen (Rabobank-Liv)

Dit artikel delen:

2 Reacties

billi 29 augustus 2015 om 20:36

…… en de derde gaat er mee heen

wereldbekerleidster D’Hoore zegde af, volop kans voor Van der Breggen, maar Armitstead gaat er met de wereldbeker vandoor, Armitstead vooral op dreef voor de zomer met menig succes, staat nu weer op het hoogste plekje op het podium

Kaunertal 29 augustus 2015 om 21:22

Van der Breggen m.i. tactisch zwak gereden door in de laatste kilometer het groepje weer terug te brengen na de demarrage van Longo-Borghini. Armistead leek me wel de sterkste.

Headlines

Materiaalzone

Populair