Arlenis Sierra wint slotrit Tour of California, Hall pakt eindzege

Door , zaterdag 19 mei 2018 om 21:52
Arlenis Sierra wint slotrit Tour of California, Hall pakt eindzege

foto: Christian Petersen/Getty Images for AEG

De slotetappe van de Women’s Tour of California is gewonnen door Arlenis Sierra. De 25-jarige Cubaanse van Astana toonde zich de snelste sprintster in Sacramento. De eindzege is een prooi geworden voor Katie Hall. De Amerikaanse klimster van UnitedHealthcare veroverde gisteren de leiderstrui op South Lake Tahoe, en wist die met verve te verdedigen.

Sierra wist de Amerikanen Alexis Ryan (Canyon SRAM Racing), Emma White (Rally Cycling) en Coryn Rivera (Sunweb) de felbegeerde ritzege door de neus te boren.

Door haar eindzege houdt Hall een opvallende reeks in stand. De 31-jarige Amerikaanse reed dit seizoen drie rittenkoersen op eigen bodem, die ze alle drie winnend wist af te sluiten. Eerder zegevierde ze al in de Joe Martin Stage Race en de Tour of the Gila.

Katie Hall – foto: Christian Petersen/Getty Images for AEG

Dit artikel delen:

2 Reacties

runner_123 20 mei 2018 om 00:50

Overigens won Hall eerder deze maand ook al de niet UCI gecategoriseerde etappekoers Redlands Bicycle Classic. Vierde GC dus dit jaar al. Daarnaast is het ook weer fijn om Macey Stewart voor in de uitslagen te zien.

Hoebele 20 mei 2018 om 01:11

Het is nog niet het jaar van Rivera. En erg knap van Sierra, bekend geworden door haar juichende tweede plaats achter Rivera in Binda vorig jaar. Katie Hall zal nu toch wel verzekerd zijn van een plaats in de WK-selectie.

Headlines

Materiaalzone

Populair