Arlenis Sierra vloert thuisfavorieten in Cadel Evans Great Ocean Road Race

Arlenis Sierra vloert thuisfavorieten in Cadel Evans Great Ocean Road Race

foto: Getty Images

zaterdag 26 januari 2019 om 08:14

Arlenis Sierra heeft de Cadel Evans Great Ocean Road Race (1.1) op haar naam geschreven. De 26-jarige Cubaanse – uitkomend voor de vrouwenploeg van Astana – kwam solo over de streep in Geelong, en wist zo thuisfavorieten Lucy Kennedy en Amanda Spratt van de zege te houden.

Vrijdag stond de vierde editie van de Cadel Evans Great Ocean Road Race – vernoemd naar oud-renner Cadel Evans – op het programma. Het was Mitchelton-Scott dat al snel het commando nam: de Australische formatie was duidelijk gebrand op een nieuwe overwinning, na eerdere zeges van Amanda Spratt (2016) en Annemiek van Vleuten (2017).

Het moest gebeuren met Spratt of Kennedy, de nummers één en twee van de voorbije Santos Women’s Tour Down Under. Beide rensters maakten in de finale ook onderdeel uit van een elitegroepje, dat zich had afgescheiden na de (slot)beklimming van Challambra Crescent. Eenmaal op de top, was het nog goed tien kilometer tot de finish.

Sierra verrast Mitchelton-Scott
Spratt en Kennedy moesten onder meer afrekenen met Sierra: de Cubaanse bleek in staat om het Australische duo te volgen op Challambra Crescent. Chloe Hosking – de winnares van vorig jaar – bleek op het moment suprême dan weer niet over de benen te beschikken. De Australische sprintster zag de kop van de koers nooit meer terug.

Mitchelton-Scott leek met de Australische tandem de koers onder controle te hebben, maar dat was buiten Sierra gerekend. De Cubaanse versnelde in het zicht van de haven, en kwam uiteindelijk solo over de finish. Kennedy en Spratt finishten uiteindelijk ‘slechts’ als tweede en derde.

Nederlandse dames
Met Ashleigh Moolman (4e) en Elisa Longo Borghini (5e) lieten nog enkele wereldtoppers zich zien. De Nederlandse dames speelden geen hoofdrol Down Under: Riejanne Markus (11e) en Jeanne Korevaar (12e) eindigden net buiten de top-10.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Bummetje 26 januari 2019 om 09:05

Luistertip: Casette’s podcast “Arlenis Sierra durfde te juichen voor plek 2”. Wat een mooi verhaal zit er achter deze renster!

0
maklukzat 26 januari 2019 om 09:54

Bijzonder levensverhaal van Arlenis Sierra. De Australische dames waren niet bij machte haar te volgen, dus ook nog sterke renster.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone