‘Arkéa-Samsic heeft ook interesse in Diego Rosa’
foto: Cor Vos
vrijdag 5 juli 2019 om 13:26

‘Arkéa-Samsic heeft ook interesse in Diego Rosa’

Als we La Gazzetta dello Sport mogen geloven, dan heeft Arkéa-Samsic interesse in Diego Rosa. De 30-jarige Italiaan koerst sinds 2017 voor Team Ineos, maar moet zich voornamelijk opofferen voor kopmannen als Chris Froome en Geraint Thomas.

En dat terwijl de klimmer leek door te breken bij zijn vorige werkgever: het Kazachse Astana. In dienst van de blauwe formatie won hij Milaan-Turijn en een zware bergetappe in de Ronde van het Baskenland, maar hij maakte pas echt indruk in de Ronde van Lombardije.

Zo finishte Rosa drie jaar geleden nog als tweede in de Italiaanse herfstklassieker, na een prangende sprint met de uiteindelijke winnaar Esteban Chaves. In 2015 werd hij ook al vijfde in het laatste wielermonument. Rosa maakte aan het einde van 2016 de overstap naar het concurrerende Team Sky.

Op zoek naar toppers 
In de kleuren van de Britse ploeg won hij vorig jaar nog de Settimana Internazionale Coppi e Bartali, maar verder rijdt de Italiaan in dienst van de vele kopmannen die uitkomen voor de sterrenformatie. Mocht Rosa inderdaad een contract tekenen bij Arkéa-Samsic, dan is het alweer de tweede grote aankoop van teammanager Emmanuel Hubert.

Eerder wist de ProContinentale ploeg al sprinter Nacer Bouhanni aan te trekken. Daarnaast heeft het team interesse in ronderenner Nairo Quintana, die nu nog koerst voor het Spaanse Movistar. Eerder probeerde Hubert al tevergeefs Julian Alaphilippe binnen te hengelen.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
Hij is niet beter geworden bij Sky inelkgeval
5 juli 2019 13:33
Had altijd bij Astana moeten blijven achteraf bekeken
5 juli 2019 14:41
Die hoorden dat de Giro Rosa begon, en toen dachten ze: "oja, die naam hebben we nog niet compleet willekeurig richting de pers gespamd."
5 juli 2019 14:47
Als Quintana definitief naar Arkea gaat dan mogen daar wel wat klimmers bij. Dan is Rosa een prima renner als knecht, maar zeker geen topper.

Reacties zijn gesloten.