‘Arkéa-Samsic mengt zich in strijd om Julian Alaphilippe’

dinsdag 14 mei 2019 om 10:46
‘Arkéa-Samsic mengt zich in strijd om Julian Alaphilippe’

foto: Cor Vos

Na een voorjaar om duimen en vingers bij af te likken is het logisch dat Julian Alaphilippe gegeerd is op de transfermarkt. Bekend was al dat de puncheur van Deceuninck-Quick Step in de belangstelling staat van Total Direct Energie, Team Ineos, Bahrain Merida en UAE Emirates, maar Ouest-France meldt dat ook Arkéa-Samsic hem graag in wil lijven.

Ploegbaas Emmanuel Hubert is in gesprek met de Franse krant duidelijk: “Ik heb veel affiniteit met Julian”, zegt de 48-jarige manager. “We appreciëren elkaar zeer. Ik heb hem via zijn makelaar een voorstel gedaan.”

Toch acht Hubert de kans niet groot dat Alaphilippe volgend jaar in het tenue van Arkéa-Samsic zal rijden. “Omdat hij zich goed voelt in zijn huidige ploeg denk ik niet dat dit gaat gebeuren. Ik denk eerlijk gezegd dat het bij een voorstel zal blijven”, hint Hubert op een mogelijke contractverlenging van Alahilippe bij Deceuninck-Quick Step, de ploeg waarvoor de Fransman nu de ene zege na de andere boekt. “Ik zal zijn beslissing respecteren.”

Wel zegt het bod op de nummer één op de mondiale ranglijst iets over de ambities van Arkéa-Samsic, dat volgend jaar graag een WorldTour-licentie zou hebben. En ook uit de rest van het gesprek met de Franse krant blijkt dat er nog het een en ander gaat veranderen binnen de ploeg: “In plaats van 21 renners zullen er volgend jaar 26 of 28 renners voor ons rijden.” En daarbij heeft Hubert zijn vizier vooral gericht op enkele snelle mannen: “Tegenwoordig wordt tachtig procent van de koersen gewonnen in een sprint. Daarom moet je sprinters hebben”, concludeert hij.

Dit artikel delen:

8 Reacties

LucasR 14 mei 2019 om 11:41

Gegeerd?

edit: ah, da's Belgisch.

On topic: ik zou er niet aan beginnen – lekker afglijden à la Barguil.

chasse patat 14 mei 2019 om 12:07

Mooie publiciteit.

Kannibaal van Schepdaal 14 mei 2019 om 17:05

Is inderdaad een goedkope marketingstrategie. Had ik nog niet bij stilgestaan.

Ivanoviclover 14 mei 2019 om 12:22

Uiteraard, maar dat gaat natuurlijk nooit gebeuren.

Spurter 14 mei 2019 om 12:52

Moet gewoon lekker bij QS blijven.

west 14 mei 2019 om 13:36

Meer sprinters… Is Greipel daarom niet weggegaan bij Lotto?

koos1 14 mei 2019 om 19:11

Greipel zal er nu zelf ook wel achter zijn gekomen dat zijn tijd als sprinter toch echt voorbij is.
Alaphilippe zie ik nooit naar die (zwakke)ploeg gaan, mits hij het juiste bod krijgt zal hij wel bij Quickstep blijven en anders naar een andere WT-ploeg gaan.

wimpy 14 mei 2019 om 14:00

Sam bennett dan gaan halen als ze nog een sprinter willen

Headlines

Materiaalzone

Populair