‘Argos-Shimano haalt Amerikanen Craddock en Haga’

donderdag 8 augustus 2013 om 10:34
Argos Shimano

foto: Sirotti

Lawson Craddock en Chad Haga rijden volgend seizoen in het shirt van Argos-Shimano. Althans, dat meldt de doorgaans goed ingelichte Spaanse wielersite Biciciclismo. De 21-jarige Craddock geldt als één van de grootste Amerikaanse klimtalenten, terwijl ook de 25-jarige Haga bergop zijn mannetje kan staan. De transfers zijn door Argos-Shimano, dat met fietsenconstructeur Felt een Amerikaanse co-sponsor heeft, nog niet bevestigd.

De jonge Craddock (Bontrager-Livestrong) toonde zich dit jaar aan het grote publiek in de Tour of California, waar hij als achtste eindigde in de eindrangschikking en het jongerenklassement op zijn naam schreef. Ook Haga (Optum), van wie het gerucht over een mogelijke overstap naar Argos-Shimano gisteren al de ronde deed, zette in die Californische rittenkoers zijn beste prestatie neer door de tiende plek in het klassement te veroveren. Deze maand won hij de proloog in de Tour of Elk Grove.

Argos-Shimano heeft nog geen officiële bevestiging van de komst van de twee Amerikanen gegeven. Al wel bevestigd is het aantrekken van de jonge Nederlandse klimmer Daan Olivier. Verder werd de ploeg al nadrukkelijk in verband gebracht met de Belgische klassiekerspecialist Guillaume van Keirsbulck.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone