Arensman valt in gravelrit Giro U23: “Met pijn uitgereden”

maandag 17 juni 2019 om 07:16
Arensman valt in gravelrit Giro U23: “Met pijn uitgereden”

foto: Elen Rius, archief

Thymen Arensman is na een valpartij kansloos voor de eindzege in de Giro d’Italia U23. De Nederlander van SEG Racing Academy was een van de kanshebbers voor de eindzege, maar verloor twintig minuten in de Strade Bianche-rit van zondag. “Ik ben hard gevallen”, reageert Arensman bij WielerFlits.

“We zaten in derde, vierde en vijfde positie toen in een gravelafdaling iemand teveel risico nam in een bocht”, legt Arensman uit. Samen met ploeggenoten Ide Schelling en Kaden Groves kon hij een valpartij niet ontwijken. “Ide kon meteen door, maar Kaden en ik hadden heel veel pijn.”

“Onze fietsen waren naar de klote en mijn hele lichaam zit vol schaaf- en brandplekken. Ze zitten op mijn handen, rug, heup, armen en een plek op mijn gezicht is open”, beschrijft het 19-jarige talent, die nu 119e staat in het klassement. “Ik heb de etappe met pijn uitgereden. Ik denk dat ik niets gebroken heb, dus dat is positief.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Gilberto 17 juni 2019 om 09:25

Doodzonde zeg

horsm 17 juni 2019 om 10:07

Jammer, zeg. Ik was benieuwd waar hij nu stond. Hij was dit jaar nog niet veel in beeld. Hopelijk valt de schade mee en kan hij later weer een keer meedoen om de dagzege. Anders wordt l’Avenir De Test van dit jaar.

Noah Van Putten 17 juni 2019 om 11:54

Hij had eerder dit jaar al zijn sleutelbeen gebroken op training

Headlines

Materiaalzone

Populair