Arensman tweede in laatste bergrit: “Ik wist meteen dat ik goede benen had”

zondag 11 september 2022 om 09:16
Arensman tweede in laatste bergrit: “Ik wist meteen dat ik goede benen had”

foto: Cor Vos

Thymen Arensman hoopt de Vuelta a España vandaag als zesde te beëindigen. De jonge Nederlander van Team DSM liet zaterdag in de laatste bergrit van de ronde nog maar eens zijn klasse zien: Arensman eindigde namelijk als tweede op de flanken van de Puerto de Navacerrada.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De 22-jarige Arensman voelde zich al goed van bij de start, zo liet hij na afloop weten op de website van zijn ploeg. “We wisten van tevoren dat het een zware etappe zou worden. Ik voelde me al goed op de eerste klim. Ik had altijd controle en wist meteen dat ik goede benen had. Ik voelde me ook nog erg goed toen Enric Mas aanviel en Evenepoel volgde. Ik was de enige renner die meteen kon reageren.”

“Dat gaf nog meer vertrouwen. Het ging hard, maar ik had na die klim (de Puerto de la Morcuera, red.) nog steeds het gevoel dat ik iets in de benen had. Op het einde ging ik er dan ook vol voor toen ik hoorde dat Carlos Rodríguez moest lossen.”

Strijd voor plek zes? 
De Spaanse kampioen van INEOS Grenadiers kwam donderdag hard ten val, wist de schade nog wel te beperken, maar moest alsnog meer dan een minuut prijsgeven op zijn directe concurrenten. Arensman wist zo alsnog een plekje op te schuiven in het klassement en staat nu, met alleen nog de vlakke slotetappe naar Madrid voor de boeg, zesde.

Het verschil tussen beide mannen is echter maar één seconde in het voordeel van Arensman. “Als zesde eindigen in de Vuelta is een geweldige prestatie. We gaan vandaag zeker proberen om die plek te behouden”, aldus de Nederlander.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Marlin 11 september 2022 om 13:13

Mooie prestatie van Arensman. Maar wat ik hier niet lees is dat Arensman (veel) tijd kon terugnemen via een vroege vlucht, omdat hij ongevaarlijk was voor het klassement. Als hij later echt wil meestrijden voor het podium, zal dat niet meer kunnen. Dan moet hij er elke dag staan, wat tijdens deze Vuelta niet het geval was.

2
Anton van Valouwe 11 september 2022 om 15:32

Dat kun je afstrepen tegen de verloren tijd in de ploegentijdrit en de voor zijn doen slechte individuele tijdrit. Overigens is “veel tijd” relatief, Mas b.v. zat op 1.25 meen ik en de rest niet veel verder.
Maar dat het wat wisselend was is een feit

1
Pascal De Kooning 11 september 2022 om 10:35

Geweldig gereden. Prima gedaan. Enige minpuntje was z’n iets tegenvallende tijdrit

1
Anton van Valouwe 11 september 2022 om 15:16

Behoorlijk tegenvallend voor zijn doen.

0
achilles 11 september 2022 om 11:49

@Steven_E een grote ronde zonder uitvallers door een valpartij? Is dat dan ooit al voorgevallen, hoort er gewoon bij. Volgende keer ligt Arensman er misschien zelf bij en dan gaan we ook niet zeggen, ja maar zonder valpartij van Thymen had coureur x niet gewonnen.

Hoewel ik het doodjammer vind voor Rodriguez, knap gereden van Arensman. 6de en winst op de Sierra Nevada. Ook nog in acht genomen dat hij slechts 22 is en al eerder top 20 in de Giro reed dit jaar. Veelbelovend.

1
Steven_E 11 september 2022 om 13:17

Uiteraard is dat zo. Maar dat geldt dan net zo goed voor Evenepoel (die overigens de gevallen/zieke renners er al had afgereden nog voor ze opgaven, itt Arensman)

0
hjjanssen1973 11 september 2022 om 11:20

Goed gereden inderdaad. Nu ik het zo eens bekijk, valt de concurrentie binnen Ineos misschien wel mee. Carapaz vertrekt. Rodriguez is een concurrent. Yates weg? Wie biedt?

0
Magnus Cort Nielsen 11 september 2022 om 11:52

Bernal Sivakov

0
Wheely 11 september 2022 om 12:03

Thomas, Hart en op termijn wellicht Pidcock en Hayter. Niet toevallig ook allemaal Britten.

0
Albeijing Feeniks 11 september 2022 om 12:58

Jammer dat hij bij DSM vertrekt. Was ideaal geweest als zij een rondeteam konden bouwen ter ondersteuning van Arensman. Zo jong, maar nu al te goed om te knechten. En dat is toch echt wat hij bij Ineos zal moeten doen vrees ik… zonde voor zijn ontwikkeling.

-1
Steven_E 11 september 2022 om 11:22

Evenepoel z’n prestatie gaan we downgraden omwille van tegenstand, maar deze niet? Goed gedaan hoor, maar je moet eerlijk zijn en stellen dat hij zonder corona-gevallen en valpartijen niet in de top-10 had gestaan.

-2
ken dcq 11 september 2022 om 12:16

Je snapt het gewoon niet Steven, waarschijnlijk ben je geen objectieve en rationele wielerliefhebber die niet naar de nationaliteit van een renner of ploeg kijkt ;-)

Het was een mooie Vuelta met veel ontluikend potentieel voor de komende jaren :-)

1

Headlines

Populair

Materiaalzone