Archie Ryan blijft ook komend jaar bij Jumbo-Visma Development

Archie Ryan blijft ook komend jaar bij Jumbo-Visma Development
zaterdag 22 mei 2021 om 14:00

Jumbo-Visma Development heeft het contract met Archie Ryan met één jaar verlengd. De 19-jarige klimmer uit Ierland is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Nederlandse ploeg. Vorig jaar werd hij zevende in het eindklassement van de Baltyk-Karkonosze (UCI 2.2) en achtste in de zware beloftekoers Ronde de l’Isard door de Pyreneeën. “Het is geweldig om mijn contract te verlengen”, vertelt de jongeling in een persbericht van zijn ploeg.

“Dit team is precies de plek waar ik wil zijn in deze fase van mijn ontwikkeling”, gaat de kleine Ier verder. “Voor mij is er geen betere plek op dit moment. Ik voel me heel goed hier. Dankzij het team ben ik mezelf aan het ontwikkelen als renner. We hebben een leuke groep renners en ik woon op Watersley Sports & Talentpark. Daardoor kan ik me goed focussen op mijn sport. Dat helpt me in mijn ontwikkeling. Ik voel dat ik hier een volgende stap kan zetten. Hopelijk ben ik over een paar jaar klaar voor de profs. Gijs Leemreize en Olav Kooij hebben al laten zien dat die mogelijkheid er is. Het pad dat zij bewandeld hebben is wel een mooi voorbeeld. Hopelijk kan ik dat volgen.”

Teammanager Robbert de Groot prijst Ryan niet alleen vanwege zijn fysieke eigenschappen. “Archie is een groot talent dat nog erg jong is. Hij heeft al dingen laten zien in wedstrijden en op trainingen die erg goed zijn. Hij is, mede dankzij zijn spirit en durf, een belangrijke schakel in ons team. We hopen dat hij in de komende jaren zijn klimtalent verder kan ontwikkelen en etaleren.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

dumoman 22 mei 2021 om 19:04

En daar komt dan weer iemand waarvoor de Nederlanders kunnen knechten

harryjohan71 22 mei 2021 om 19:55

Als de Nederlandse renners beter zijn, krijgen ze heus wel de kans als kopman bij JV. Bij de World Tour is nu 15 van de 27 renners van Nederlandse afkomst. Alleen lijkt het erop dat de Buitenlandse renners sneller doorbreken dan de Nederlandse renners. Bij het Development Team trouwens 9 van de 14 renners. De Nederlandse renners moeten natuurlijk zelf hun kansen grijpen. Het is logisch dat je voor de sterkste renners gaat knechten, omdat je met deze renners het meeste kans op succes hebt. Dan mag het voor de ploeg niet uitmaken uit welk land ze komen. Alleen bij het aantrekken van renners kun je hier rekening mee houden. Dit doen ze de afgelopen jaren ook wel als je ziet hoeveel Nederlandse renners ze hebben.

Headlines

Materiaalzone

Populair