Aqua Blue Sport verzekert dat renners alsnog loon krijgen

dinsdag 13 november 2018 om 11:02
Aqua Blue Sport verzekert dat renners alsnog loon krijgen

Andrew Fenn in het shirt van Aqua Blue Sport. foto: Sirotti.

De leiding van het ProContinentale Aqua Blue Sport erkent dat renners van de ploeg hun loon van oktober tot en met december nog niet hebben gekregen. De UCI zal ervoor moeten zorgen dat dit geld bij de renners terechtkomt. In een bericht aan alle voormalige renners en stafleden hebben Rick Delaney en SEO Tim Timerman de financiële positie in detail uiteengezet, meldt Stickybottle.com.

Aqua Blue Sport heeft tot en met september loon overgemaakt. De renners hadden allemaal een contract tot het einde van het jaar, wat betekent dat ze moeten worden betaald tot eind december. Het personeel had verschillende contracten, waarvan de meeste in september afliepen. Zij missen dus geen geld. In een e-mail heeft het team erop aangedrongen dat alle salarisbetalingen binnenkort zullen worden voldaan. De UCI heeft namelijk het laatste beetje geld dat het team had, in totaal 400.000 euro, in bewaring gekregen. Dit bedrag is voldoende om alle lonen af te kunnen betalen. Er zit zelfs 829 euro te veel in dit potje.

De eigenaar van de ploeg, Rick Delaney, trekt zijn handen nu af van de zaak. Het is nu tussen de UCI en de renners. “Ik zal met onmiddellijke ingang stoppen met werken voor Aqua Blue Sport. U hoeft verder geen contact met mij op te nemen, want ik kan u niet van dienst zijn”, staat er geschreven in zijn mail aan de betrokkenen.

Tim Timmerman uitte in de mail zijn teleurstelling over het feit dat de vertragingen in de salarisbetalingen in de media zijn gekomen. De irritatie lijdt er toe dat ook de SEO zich niet meer bemoeit met de gang van zaken. “Mensen moeten zich realiseren dat het oplossen van problemen niet via media gebeurt, maar door te discussiëren, feiten te bekijken en oplossingen te vinden. In dit soort omgeving kan en wil ik niet meer werken.”

De Ierse formatie probeerde in eerste instantie een overeenkomst te sluiten met het Belgische Vérandas Willems-Crelan, maar dat is niet gelukt. Daarna trok het team zich per direct terug uit de wielersport. “Voor de ploeg is het steeds moeilijker om organisatoren ervan te overtuigen Aqua Blue uit te nodigen”, stond in het persbericht.

Dit artikel delen:

5 Reacties

west 13 november 2018 om 11:39

“Voor de ploeg is het steeds moeilijker om organisatoren ervan te overtuigen Aqua Blue uit te nodigen”
Steeds moeilijker? Je hebt het anderhalf jaar geprobeerd… Dus er zijn ten hoogste organisatoren die in 2017 eenmalig ja zeiden en in 2018 eenmalig nee. En andere wedstrijden vice versa…. Als je het gewoon superzielig voor jezelf vind dat je niet naar de Vuelta mocht, ondanks dat je het hele seizoen geen platte prijs rijdt, zeg dat dan gewoon.

Birdheart 13 november 2018 om 11:46

Maar goed dat degene die loon onthouden is dit gewoon gaan krijgen. Staat alleen niet per wanneer, dat kan nog wel een dingetje zijn.

Mwielerfan 13 november 2018 om 16:33

Bizar dat leidinggevende nu de media de schuld geven terwijl zei ook gewoon de renners zelf hadden kunnen betalen die laatste maanden.
Aan wf: in zelfs 0,5% teveel is zelfs duidelijk misplaatst

PoisRouges 13 november 2018 om 17:33

De miljonair vond het speeltje niet meer leuk en de renners moeten maar wachten op hun salaris. Mismanagement van de bovenste plank. Wat dat betreft was een fusie met Sniper wel toepasselijk geweest.

Delaney belooft eerst alle salarissen zelf uit te betalen, maar als puntje bij paaltje komt moet de UCI het maar oplossen en de bankgarantie aanspreken. Netjes was als hij zijn woord was nagekomen en zelf de salarissen had betaald.

En als CEO je handen ervan aftrekken terwijl de afhandeling nog niet is afgerond is teken dat je ongeschikt bent voor zo’n functie. Je bent zelf verantwoordelijk voor de wanorde, dan moet je ook zorgen dat het correct wordt afgehandeld.

Mwielerfan 13 november 2018 om 23:09

Vordering voor onbehoorlijk bestuur lijkt me op zn plaats. Er mag dan 800 euro over zijn, als de uci met gebrekkige administratie alles moet regelen moeten zij kosten maken. Ik hoop dat die op de managers persoonlijk verhaald worden

Headlines

Materiaalzone

Populair