Antwan Tolhoek koerste aanvallend: “Denk dat we geknokt hebben”

Antwan Tolhoek koerste aanvallend: “Denk dat we geknokt hebben”

foto: Marcel Koch (archief)

zondag 30 september 2018 om 17:24

Op het moment dat favorieten als Daniel Martin, Simon Yates en Michal Kwiatkowski moesten lossen uit het peloton, trok Antwan Tolhoek het peloton op gang. De jonge Zeeuw toonde zich aanvallend en zat nog in het peloton aan de voet van de Höll-klim. “Halverwege voelde ik mij niet zo supergoed, maar ik kwam er doorheen en zag steeds meer jongens eraf gereden worden”, vertelt hij na afloop aan de Nederlandse pers.

“Het was de bedoeling om naast de kopmannen steunen ook aan te vallen. Dat hebben we denk ik wel gedaan”, zegt Tolhoek, die kan leven met Alejandro Valverde als wereldkampioen. “Dit is de verdiende winnaar natuurlijk. Hij rijdt het hele seizoen al de straatstenen eruit. Op dit parcours wint gewoon de sterkste. Ik had graag gezien dat het iemand van ons was, ik denk dat we geknokt hebben. Ik heb het nog niet teruggezien, maar Valverde is geen pannenkoek natuurlijk.”

In de slotfase was Nederland met zes renners hofleverancier in het peloton. Veel werk in de ultieme finale kon hij niet meer doen voor de kopmannen. “Ik denk dat je daarvoor veel kan betekenen door andere landen uit hun kot te lokken”, vertelt Tolhoek, die uiteindelijk 28ste werd op ruim twee minuten. “Als ik ga en we rijden met vijf of 10 man weg, dan blijft je vooruit en rijdt je misschien voor de zege. Dat weet je nooit. Als je aan de voet goed gepositioneerd zit, is het ieder voor zich en wint de sterkste.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

Thijs E 30 september 2018 om 17:33

Hij rijdt hier een dijk van een WK, zeker als jonge renner inzo’n lange koers

kelderfan 30 september 2018 om 17:34

Die Antwan Tolhoek is echt een komende ster. Die heeft toch met ook ploeggenoot Kruijswijk en Sam Oomen gezorgd, dat Oranje steeds goed mee heeft gedaan in de voorste linie.

Andreotti 30 september 2018 om 17:40

Absoluut sterk optreden ! Ga zo door en we kunnen nog mooie dingen zien, gezien zijn aanvallende manier van koersen.

KimJungPoels 30 september 2018 om 17:43

Sterke gozer hoor, na Dumoulin misschien wel de sterkste Nederlander dit WK. Denk dat de afstand wel nog iets teveel was voor hem, dus hem uitspelen als kopman had niet heel veel gescheeld denk ik.

Maar volgend jaar nog een klein stapje en hij gaat meedoen in de uiterste finale, zelfs in dit soort velden.

Wildebert 30 september 2018 om 18:05

Prachtige ontwikkeling doorgemaakt dit seizoen. Hoop dat er nog wat rek op zit. En heerlijk nuchter. Kunnen sommigen hier op flits nog wat van leren.

ghostwriter 30 september 2018 om 18:13

Ik vond het prachtig om te zien hoe Nederland met de ervaren Kruijswijk en jonkies Tolhoek en Oomen aanvallend durfde te koersen. Zeker van Tolhoek en Oomen was het erg knap dat ze (beide meer dan één keer) in de finale van de wedstrijd (ver over 200 kilometer heen) iets probeerde to forceren. Met ook Gesink, Mollema (in wedstrijden waarin hij niet voor een klassement gaat) en Bouwman erbij heeft Nederland momenteel een aantal aanvallend ingestelde klimmers waar ik enorm van kan genieten. Hopelijk voegt Dumoulin zich daar volgend jaar ook aan toe.

Covadonga 30 september 2018 om 20:02

Goed gedaan jochie.

Handige Harry 30 september 2018 om 20:08

Toch wel de Nederlandse revelatie van het seizoen.

Joop Zoetemelk 1 oktober 2018 om 07:56

Waarom een hoogtestage bij Johnny H?

Johnny H was altijd de beste maatjes met Riccardo Ricco.
Johnny H heeft zelf ook aardig in de snoeppot gezeten.

tendam 1 oktober 2018 om 08:54

Twee Zeeuwen die samen bij Roompot hebben gereden.

ghostwriter 1 oktober 2018 om 09:09

@tendam
Niet happen joh, let trolls be trolls.

tendam 1 oktober 2018 om 08:55

Heerlijk lefgozertje die Tolhoek. Net als Oomen eigenlijk. Hopelijk hoeven ze volgend jaar niet alleen maar te knechten in de grote koersen.

ghostwriter 1 oktober 2018 om 09:26

Ik zou Tolhoek aan Kruijswijk koppelen. In grote rondes kan hij dan voor Kruijswijk knechten en in kleine rondes (waarin Kruijswijk toch niet bij de favorieten voor een podiumplaats hoort en de ondersteuning van Tolhoek niet nodig heeft om in de top 10 te eindigen) een vrije rol geven.

Headlines

Populair

Materiaalzone