Antonio Tiberi gaat niet meer van start in UAE Tour

dinsdag 23 februari 2021 om 08:47
Antonio Tiberi gaat niet meer van start in UAE Tour

Antonio Tiberi op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Antonio Tiberi gaat vandaag niet meer van start in de derde etappe van de UAE Tour. De jonge Italiaan van Trek-Segafredo kwam gisteren op een eigenaardige manier ten val in de individuele tijdrit en heeft meerdere schaafwonden opgelopen.

De 19-jarige Italiaan, die in de Emiraten zijn debuut maakte voor Trek-Segafredo, kwam vlak voor de finish van de tijdrit op bijzondere wijze ten val. Tiberi leek enkele meters voor de streep op Al Hudayriat Island de controle over zijn stuur te verliezen, waarna hij hard tegen het asfalt smakte. Hij bleef even liggen, maar kon daarna zelf opstaan.

Ondanks de crash werd de talentvolle Italiaan negentiende in de tijdrit, op 49 seconden van landgenoot en ritwinnaar Filippo Ganna. De renner werd naar het ziekenhuis gebracht om een diepe wond in zijn knie te hechten. Daar werd hij ook nog onderzocht op andere blessures.

Tiberi heeft uiteindelijk geen breuken overgehouden aan zijn valpartij, maar heeft wel last van meerdere schaafwonden over zijn hele lichaam. In samenspraak met de ploeg is besloten om te passen voor de resterende etappes in de UAE Tour.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Verweggistan 23 februari 2021 om 09:22

Maar kan ‘ie nog wel starten in de Omloop?

Ardoisier 23 februari 2021 om 10:32

En is eigenlijk al duidelijk waarom ie nu viel? Een onhandige beweging, of toch iets met het materiaal (zoals Erik Breukink dacht)?

Het is vooral sneu voor zo’n jonge gast natuurlijk. Zeker hoe ze hem daar aan zijn lot overlieten…

Lay On 23 februari 2021 om 14:29

Wat een gezemel over dat aan z’n lot overlaten.
Ploegen zitten buiten het peloton in een bubbel, de verzorger van Trek stond (logisch) op een meter of 200 achter de streep, maar was wel een halve minuut na de val ter plaatse.
Het lijkt me niet de bedoeling – tenzij een renner half dood ligt te gaan – dat er binnen een paar tellen 5 man om hem heen staan te dringen. Dan houd je een koers nooit Coronavrij.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair