Antoine Demoitie wint Tour du Finistère
zaterdag 19 april 2014 om 16:58

Antoine Demoitie wint Tour du Finistère

Antoine Demoitie

foto: Sirotti

Antoine Demoitie (Wallonie-Bruxelles) heeft de Tour du Finistère op zijn naam geschreven. In een selecte kopgroep bleef de Belg Julien Simon (Cofidis) en Armindo Fonseca (Bretagne-Séché) voor.

Trio aanvallers
Al vrij snel in de wedstrijd ontstond er een kopgroep van twee renners. Clément Saint-Martin (La Pomme Marseille) ging er vandoor met Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale). De laatste won vorige maand nog de Classic Loire Atlantique.

Het tweetal kreeg een vrijgeleide van het peloton en na ruim dertig kilometer hadden ze zo’n zes minuten voorsprong, wat het maximum was. Iets verderop ging Jonas Rickaert (Topsport Vlaanderen-Baloise) in de tegenaanval. Met nog 120 kilometer te gaan had sloot de Belg aan en waren er drie leiders.

Met nog 75 kilometer te gaan was het echter al weer gedaan met Rickaert, hij moest zijn medevluchters laten gaan. Iets later was het ook gedaan voor Saint-Martin, Gougeard bleef nog alleen over. Op zestig kilometer was echter alles weer bij elkaar.

Nieuwe aanvallen
Nadat de vroege vluchters gegrepen waren gingen er nog diverse renners in de aanval, met als bekendste namen Romain Feillu, Christophe Le Mevel, Rein Taaramae en Anthony Geslin. Dit werd allemaal teniet gedaan. Met nog ongeveer twintig kilometer ontstond er een kopgroep van tien renners.

Natnael Berhane (Europcar), Yoann Bagot en Julien Simon (beiden Cofidis) waren hierin de grootste namen. De tien hielden het uiteindelijk vol en zo werd het een sprint bergop. Demoitie bleef hierin zijn medevluchters voor.

Voor de ploeg van de Demoitie, Wallonie-Bruxelles, was het de eerste zege van 2014.

Tour du Finistère 2014 (1.1)
Uitslag, Saint-Evarzec – Quimper (185.4 km):
1. flag-be Antoine Demoitie (Wallonie-Bruxelles)
2. flag-fr Julien Simon (Cofidis)
3. flag-fr Armindo Fonseca (Bretagne-Séché)
4. flag-it Kristian Sbaragli (MTN-Qhubeka)
5. flag-er Natnael Berhane (Europcar)
6. flag-be Laurent Evrard (Wallonie-Bruxelles)
7. flag-fr Quentin Jaurequi (Roubaix Lille Métropole)
8. flag-pt José Gonçalves (La Pomme Marseille)
9. flag-fr Maxime Daniel (AG2R La Mondiale)
10. flag-fr Yoann Bagot (Cofidis)