Anthony Turgis wint jubileumeditie GP la Marseillaise

zondag 3 februari 2019 om 16:06
Anthony Turgis wint jubileumeditie GP la Marseillaise

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Anthony Turgis heeft de 40e editie van de GP la Marseillaise gewonnen. In de Franse eendagswedstrijd klopte de Franse renner van Direct Energie zijn landgenoot Romain Combaud (Delko Marseille Provence). Turgis volgt op de erelijst Alexandre Geniez op, die vorig jaar de beste was.

De renners kregen een lastig parcours voorgeschoteld tijdens deze jubileumeditie. In de wedstrijd over 145 kilometer met start en finish in Marseille lagen achtereenvolgens de Col du Pas de la Couelle, de Col de l’Espigoulier en de Col des Bastides op het parcours en in de laatste 40 kilometer ook de Pas d’Oullier en de Col de la Ginestre.

Het regende aanvallen in de beginfase van de wedstrijd, maar het waren uiteindelijk Romain Combaud, Anthony Turgis, Julien Antomarchi en Morne van Niekerk die erin slaagden weg te komen. Na dertig kilometer koers hadden zij al ruim zesenhalve minuut te pakken op het peloton. Vital Concept-B&B Hôtels bepaalde intussen het tempo

Dromen van de zege
Aan de voet van de Pas d’Oullier had de kopgroep nog altijd een mooie voorsprong van drieënhalve minuut voorsprong, waardoor zij voorzichtig mochten gaan dromen van de zege. Dat merkten ook Combaud en Turgis en zij versnelden op deze voorlaatste klim van de koers. Ze reden samen weg en begonnen met tweeënhalve minuut aan de slotklim.

Meerdere ploegen begonnen zich te bemoeien met de achtervolging op dit duo, waardoor de marge slonk tot anderhalve minuut bij het ingaan van de laatste tien kilometer. De voorsprong werd minder en minder, maar toch mochten de vroege vluchters gaan uitmaken wie er zou winnen.

Turgis wint
Het was uiteindelijk Turgis, die met de zege ging lopen. De Fransman verruilde deze winter Cofidis voor Direct Energie en bezorgde zijn nieuwe werkgever in zijn eerste koers meteen de zegeruikers. Voor Combaud restte de tweede plaats. Tom Van Asbroeck won de sprint van het peloton en werd derde.

Dit artikel delen:

2 Reacties

HSV 3 februari 2019 om 17:36

Direct energie begint het seizoen goed. Waar eindigde Terpstra?

0
finton 3 februari 2019 om 17:47

Rebellin met z’n 27e seizoensstart als ik goed reken.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone