Anthony Turgis blijft drie jaar langer bij TotalEnergies
foto: Cor Vos
woensdag 3 augustus 2022 om 12:46

Anthony Turgis blijft drie jaar langer bij TotalEnergies

Anthony Turgis komt tot eind 2025 uit voor TotalEnergies. De Fransman, die een aflopend contract had, heeft voor drie bijgetekend bij zijn huidige werkgever. Dat laat TotalEnergies weten in een persbericht.

“Ik ben blij dat ik het avontuur met het team kan verlengen, want ik voel me hier goed”, zegt de 28-jarige Turgis op de ploegsite. “Ik ben hier heel goed omringd door het management, de staf en mijn teamgenoten. We kunnen als familei rustig verder werken. Ik wil mijn progressie met de ploeg voortzetten door te presteren in de Vlaamse klassiekers, Milaan-San Remo en de Tour de France.”

Turgis sloot zich in 2019 aan bij TotalEnergies, dat toen nog door het leven ging als Total Direct Energie. Eerder reed hij voor Cofidis. De afgelopen jaren verzamelde hij verschillende ereplaatsen in grote wedstrijden. Zo eindigde Turgis in 2020 als vierde in de Ronde van Vlaanderen, werd hij het jaar nadien tweede in Kuurne-Brussel-Kuurne en stond hij dit seizoen – opnieuw als nummer twee – op het podium van Milaan-San Remo. Ook was hij eind juni runner-up bij de wegrit van het nationale kampioenschap van Frankrijk.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
3 augustus 2022 13:10
Goed nieuws!
Op MSR na dit jaar een wat minder voorjaar, wellicht wat te vroeg gepiekt.
Wel erg jammer dat Rodriquez weg gaat.
3 augustus 2022 15:53
Altijd moeilijk wat het beste is voor dergelijke renners. Volledige vrijheid bij een klein team, dus veel ereplaatsen, maar eigenlijk niet goed genoeg om het ooit af te maken op het hoogste niveau.

Of werkmier in een groter team, veel vaker een dommekracht zijn, maar ook ooit eens de man die de ploegtactiek mag afmaken en daardoor een grotere vis kan vangen dan dat hij bij de kleine ploeg zou doen. Toch een renner die met de juiste begeleiding en in de juiste ploeg kan benaderen wat een Laporte of een Benoot doet.
3 augustus 2022 15:55
Volgens mij een steengoede renner die met nog nét iets beter materiaal en begeleiding bij een topploeg grote prijzen zou kunnen pakken
3 augustus 2022 19:13
Jelle is nog van Peugeot fietsies
3 augustus 2022 19:38
Ook al weer 28

Reacties zijn gesloten.