Anthony Roux wint openingsrit Tour du Limousin

woensdag 15 augustus 2018 om 17:21
Anthony Roux wint openingsrit Tour du Limousin

foto: Sirotti

Anthony Roux heeft de openingsrit van de Tour du Limousin gewonnen. De Frans kampioen bleef in de straten van Bonnat Francesco Gavazzi en onze landgenoot Jeroen Meijers nipt voor in de ontregelde massasprint. Met Michel Kreder op de zevende plaats stond er nog een Nederlander in de top tien. Het is de derde seizoenszege voor Roux, die eerder al een ritzege pakte in de Route d’Occitanie en de titel veroverde tijdens het Frans kampioenschap.

De vierdaagse koers in de Franse regio Limousin begon vandaag met een rit in lijn over 172,7 kilometer van Saint-Just le Martel naar Bonnat. Onderweg kregen de renners drie beklimmingen voor de kiezen, waarvan de laatste op vijf kilometer van de streep. Roompot-Nederlandse Loterij is de enige ploeg van Nederlandse komaf. Daarnaast zorgen ook Aqua Blue Sport (Michel Kreder) en Wanty-Groupe Gobert (Marco Minnaard en Jasper de Laat) voor Nederlandse inbreng.

Kopgroep komt laat tot stand
Het regende aanvallen in de beginfase van de etappe, maar na een uur koers was er nog geen kopgroep tot stand gekomen. Ángel Madrazo, Perrig Quemeneur en Anthony Perez slaagden er uiteindelijk in zich los te wrikken. Zij pakten maximaal bijna vier minuten voorsprong. Het peloton wilde dit trio echter niet teveel voorsprong geven, omdat snelle mannen als Bryan Coquard hun zinnen op deze rit hadden gezet.

Terwijl de voorsprong intussen was geslonken tot onder de minuut, werd het peloton op zeventien kilometer van de streep opgeschrikt door een grote valpartij. Onder anderen Andrea Pasqualon ging tegen de vlakte; hij werd nochtans gezien als één van de kanshebbers voor de rit van vandaag. Ook Anthony Roux, die vooraf aangaf zich goed te voelen en geen enkele kans op dagsucces te willen laten liggen, was even aangewezen op achtervolgen.

Vuurwerk in de slotfase
Het peloton herpakte zich en rekende even later de laatste vluchter in. De laatste klim zorgde nog even voor vuurwerk, maar alles kwam weer samen. Daarmee was de lucht voor de sprintersploegen echter nog niet geklaard, want enkele ontsnappingen in de slotkilometers ontregelden de treintjes. Het was Jeroen Meijers die als eerste uit de laatste bocht kwam, maar onze landgenoot werd in de laatste meters voorbij gestoken door Frans kampioen Anthony Roux.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Vinokourov 15 augustus 2018 om 18:30

Wat is er toch aan de hand met Coquard dit seizoen?

Mwielerfan 15 augustus 2018 om 19:52

Roompot kleurt twee finales op 1 dag!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair