Anthony Roux verovert Franse driekleur

Anthony Roux verovert Franse driekleur

foto: Sirotti (archief)

zondag 1 juli 2018 om 14:56

Anthony Roux is de nieuwe Franse kampioen. De 31-jarige coureur van Groupama-FDJ was de snelste van een kopgroep van zes, die overgebleven was na een attractieve koers en even spectaculaire finale. Hij volgt zijn ploegmaat Arnaud Démare op.

Na een attractieve koers gingen 21 renners de finale in rondom Yvelines. Groupama-FDJ was hofleverancier in de kopgroep, met zes coureurs: Arthur Vichot, Rudy Molard, Anthony Roux, Valentin Madouas, Benjamin Thomas en David Gaudu. Het peloton volgde op een minuut achterstand, maar Cofidis – dat de kop nam – gaf zich op 25 kilometer van de finish gewonnen.

De winnaar moest dus vooraan gezocht worden. Zestien kilometer voor de streep gingen Molard, Jimmy Turgis en Johan Le Bon in de aanval op een van de kleine klimmetjes in de lokale ronde. Zij pakten twintig seconden. Molard trok door en aanvallen van achteruit werden gepareerd door ploegmaats. Vanuit het peloton viel Julian Alaphilippe nog aan. Op de laatste hellende meters van het rondje liet hij alle concurrenten achter en ging hij solo achter Molard aan.

De laatste kilometers rondom Mantes-La-Jolie waren in dalende lijn. Molard en Alaphilippe vonden elkaar, waarna Roux zorgde voor een 2-tegen-1 voor Groupama-FDJ. Het tempo viel stil, waardoor een drietal met Pierre Latour, Guillaume Martin en Anthony Turgis terug kon keren bij het binnenrijden van de finishstad. Aanvalspogingen werden in de kiem gesmoord, waarna Roux de driekleur veroverde. Turgis werd tweede, Alaphilippe moest het doen met brons.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Ivanoviclover 1 juli 2018 om 15:05

Alaphilippe in vorm. Spannende finale.

achilles 1 juli 2018 om 15:44

Vreemd en tegelijkertijd ook mooi hoe het lopen kan. Als amper 22 jarige won hij meteen een rit in de vuelta en denk je a new star is born. En dan blijft het bijna een decennium toch wat stiller, al won hij natuurlijk een pak kleinere koersen in Frankrijk, maar toch nooit echt die grote zege. En nu weer een grote triomf.

hofsje 1 juli 2018 om 16:29

Latour ook goed in vorm , zal wel voor Bardet moeten knechten in de tour maar hij heeft een goeie week na NK ITT eerder deze week

Headlines

Materiaalzone

Populair