Anthony Ravard (29) stopt met koersen

dinsdag 10 september 2013 om 09:45
Anthony Ravard

foto: Sirotti

Anthony Ravard heeft besloten om na dit seizoen een punt te zetten achter zijn wielercarrière. De Fransman van AG2R-La Mondiale werd dit jaar geopereerd aan een hernia, maar de rugklachten bleven duren. Dat staat te lezen in Ouest France.

Anthony Ravard reed negen jaar in Franse loondienst. De Fransman werd prof in 2005 bij het toenmalige Bouygues Telecom. Na twee jaar verliet hij de ploeg en tekende een driejarig contract bij Agritubel. In 2009 maakte de 29-jarige sprinter de overstap naar AG2R-La Mondiale.

“Dit seizoen was echt frustrerend, de ene opgave na de andere. Na mijn operatie bleef ik last hebben van mijn rug. Het voelt als een opluchting en ik heb geen spijt van mijn beslissing”, zegt Anthony Ravard.

De Franse spurter won drie keer Châteauroux Classic de l’Indre Trophée Fenioux (1.1). In 2010 won hij Paris-Bourges en één jaar later het eindklassement van de Etoile de Bessèges. Op zijn palmares staan ook drie etappes in de Tour Du Poitou Charentes en drie ritzeges in het Circuit Cycliste Sarthe – Pays de la Loire.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair