Annemiek van Vleuten zeker drie maanden langs de kant

Annemiek van Vleuten zeker drie maanden langs de kant

foto: Sirotti

zondag 30 september 2018 om 18:53

Annemiek van Vleuten staat zeker drie maanden langs de kant met een gebroken knie. Dat schrijft ze op haar eigen website. Van Vleuten liep de blessure op tijdens het WK op de weg, maar desondanks reed ze naar een zevende plaats. “Achteraf gezien heb ik denk ook door kunnen rijden door de adrenaline en als je stil gaat staan komt ook plots de zwelling in je benen. Bij de val had ik dat ook nog niet door”, vertelt de wereldkampioene tijdrijden.

“Voor mijn gevoel was het gewoon een heel kleine valpartij en ook na de finish had ik eerst niet het idee dat het heel erg was”, legt Van Vleuten uit. Ze zat door de solo van Van der Breggen gevangen in de ploegtactiek: “Ik was zo gefrustreerd dat ik de hele tijd mijn benen stil moest houden, dat ik op die laatste klim van 400 meter nog echt vol omhoog geknald ben. Toen kon ook niemand mijn wiel houden. Vandaar dat ik ook nog als zevende over de streep kwam.”

“Dat was pure frustratie en wel een teken dat ik echt goed in orde was. Voor mezelf is er dan ook bittere teleurstelling over de koers. Dit was een once in a life time kans, omdat we zo’n klimparcours bijna nooit treffen op een WK”, aldus de kopvrouw van Mitchelton-Scott.

‘Alle plannen moeten nu de ijskast in’
Direct na de finish bracht een MRI-scan het slechte nieuws. “Dat er echt wat afgebroken is in mijn knie en dat er ook een beetje dislocatie is. Het had dus echt serieuze impact”, zegt Van Vleuten, die maandag hoort dat ze waarschijnlijk geopereerd moet worden. “Er is nu natuurlijk ook teleurstelling. De plannen die ik had om met mijn beste vriendin op vakantie te gaan naar de Filipijnen en om in december te gaan trainen in Colombia, kan ik cancelen. Mijn ticket had ik al geboekt en ik had er super veel zin in. Al die plannen moeten nu de ijskast in. Het herstel gaat namelijk heel lang duren.”

“De breuk die er zit heeft minimaal zes weken nodig om te herstellen en helaas is het niet zo dat dit sneller gaat, omdat ik topsporter ben. Waarschijnlijk kan ik pas na een maand of drie weer echt trainen. Dat is één ding, maar daarnaast is er ook de teleurstelling over mijn eigen WK. Zo’n kans op een WK, op zo’n parcours krijg ik nooit meer”, sluit Van Vleuten af. “Het zijn heel veel teleurstellingen die ik nu even moet verbijten.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Joachim Agostinho 30 september 2018 om 19:18

Sneu voor haar, gewoon de koers uitgereden, beterschap!

Mwielerfan 30 september 2018 om 19:24

Sneu ook dat ze kennelijk van veneberg ook niet voor plekken 2-3 mochten rijden. Had er natuurlijk wel in gezeten als je dat zo leest

Emergo 30 september 2018 om 21:02

Ah,je hebt met Veneberg gesproken ??

Mike1973 30 september 2018 om 21:17

Van Vleuten is echt een bikkel om met die gebroken knie zo goed te finishen. Echter als ze samen met Pieters met die groep achter van der Breggen was meegegaan dan had ze ook nog kans op een medaille zonder dat goud van Anna in gevaar te brengen.

kleomantre 30 september 2018 om 22:34

Van der Breggen heeft het handig gedaan, er tijdig genoeg aan begonnen. Lijkt nu bijzonder sterk nummer dat Van Vleuten net zo goed had gekund, vermoedelijk nog beter.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone