Annemiek van Vleuten Wielrenster van het jaar

maandag 4 december 2017 om 20:30
Annemiek van Vleuten Wielrenster van het jaar

Annemiek van Vleuten is verkozen tot de beste wielrenster van het jaar. Bij het Wielergala in Den Bosch won ze de Keetie van Oosten-Hage Trofee.

Van Vleuten won dit jaar onder meer het WK tijdrijden in Bergen en La Course. De renster van Orica-Scott was vanwege een trainingskamp met haar ploeg in Australië niet van de partij. De trofee werd in ontvangst genomen door haar moeder.

Dit artikel delen:

12 Reacties

djoriana 4 december 2017 om 20:37

dit dus!!!!! en niet zoals ze bij sportster van het jaar voor van der Breggen gekozen hebben. die naar mijn mening een iets minder seizoen gedraaid heeft en geen enkele trui gepakt heeft op de ek/wk

dikkechaap 4 december 2017 om 21:11

@djoriana
Over het hele jaar bezien is de keus toch wel lastig, gezien het voorjaar van vd breggen.
Uiteindelijk maakt het gelukkig weinig uit, want die prijs gaat naar Marit Bouwmeester.

Bikeage 4 december 2017 om 21:18

@djoriana
Het iets mindere seizoen van Anna van der Breggen? Enig idee wat ze allemaal gewonnen heeft?

west 4 december 2017 om 21:19

Van Vleuten, een leuke winnaar.
OT: blijf het raar vinden dat La Course overal wordt genoemd als “belangrijke overwinning”, want het is een wedstrijd van niks…

Lennimator 4 december 2017 om 21:44

Sowieso comeback van het jaar! Nu nog Apeldoorn!

kelderfan 4 december 2017 om 22:02

Ook bij cyclingnews was zij de terechte winnaar. Na die nare val zo terugkomen is toch heel mooi.
Gefeliciteerd mevr. Annemiek van Vleuten.

Cayolle 4 december 2017 om 22:19

Had het Van der Breggen ook zeker gegund. Die is wat minder extravert en staat in vergelijking met Van Vleuten wat minder in de spotlights, zeker na de olympische spelen vorig jaar, maar qua prestaties ontlopen ze elkaar niet veel dit jaar. Het voorjaar van V.d. Breggen was erg indrukwekkend, in de zomer (Giro) deden ze het allebei erg goed en het najaar was dan weer net in het voordeel van Van Vleuten. (Zo groot was het verschil niet in de tijdrit op de WK.) Maar goed Van der Breggen heeft nog een kans op ‘sportvrouw van het jaar’…

Hoebele 4 december 2017 om 23:26

Comeback van het jaar? Annemiek won 30 dagen na Rio de Belgium Tour. Natuurlijk is het verhaal mooi, maar als je puur naar resultaten kijkt, acht ik het Ardens drieluik, Giro Rosa, Californië, eindwinst World Tour en zilver op WK TT, toch iets hoger dan La Course, Holland Ladies Tour en WK TT (VDB had wel meer steun van haar ploeg). Naast ‘het verhaal’ was het geluk van Annemiek dat haar zeges op TV waren en de Giro, Waalse Pijl en Luik bijv niet.

kleomantre 4 december 2017 om 23:42

let wel Annemiek lette niet op bij de waaieretappe, anders was Giro Rossa ook haar prooi geweest. Was beter dan Van der Breggen op de andere etappes. Ze reed daar iedereen kapot bij die TT met die rare helling.

assen 5 december 2017 om 10:20

Ik ben verzot op Annemiek, maar had toch voor Anna gekozen.

Kosmonaut 5 december 2017 om 22:58

Belachelijk dit…. Een zooi klassiekers + Giro vs WK tijdrijden…. Zal wel met sentiment te maken hebben met betrekking tot die val…. Wat ik overigens belachelijk vindt, ze maakte gewoon zelf een domme stuurfout. Net als bij Kruijswijk, druk niet aankunnen, dus ben je niet de beste, jammer maar helaas.

@kleomantre
Dus? Eindstand is dat Giro Rosa niet op haar palmares staat. Zelfde verhaal als bij de OS. Ook opletten hoort bij deze sport. Als je écht de beste bent laat je je niet verrassen in een wedstrijd, zie Froome in de tour, of als je exceptioneel goed bent corrigeer je het nog, zie Sagan op het WK.

schipperaar 6 december 2017 om 01:04

@kosmo
Ze was veruit de beste bergop en een stuurfout hoeft niet dom te zijn ook van Steven niet die moest uitwijken voor Chaves. Als je vooruit ben ga je wellicht iets harder en neem je meer risico, ze kneep hem even in die bocht.

Headlines

Materiaalzone

Populair