Annemiek van Vleuten voelt zich weer ‘opgeladen’ na trainingskamp in Colombia

vrijdag 24 december 2021 om 09:02
Annemiek van Vleuten voelt zich weer ‘opgeladen’ na trainingskamp in Colombia

foto: Cor Vos

Annemiek van Vleuten voelt zich naar eigen zeggen weer ‘opgeladen’ na een succesvol trainingskamp in Colombia. De 39-jarige renster van Movistar verbleef de afgelopen weken in het Zuid-Amerikaanse land om er een goede basis te leggen voor het nieuwe wielerseizoen.

Het is voor Van Vleuten niet de eerste keer dat ze in Colombia traint voor het nieuwe wielerjaar. Ook in 2019 verbleef ze bijna een maand in Colombia. “Ik houd ervan om uit mijn comfortzone te treden. Ik zie het wielrennen ook als een mooie gelegenheid om van andere culturen te leren en wat op te doen. Daarnaast is het ook lekker om in mooi weer te trainen”, liet ze twee jaar geleden weten aan WielerFlits.

De regerend olympisch kampioene tegen de klok heeft enorm goed kunnen trainen in Colombia, zo laat ze weten via Twitter. Van Vleuten brak begin oktober nog haar bekken op twee plekken na een valpartij in de eerste editie van Parijs-Roubaix voor vrouwen. Ook kampte ze een tijdje met een gebroken schouder. Ruim twee weken na haar crash zat ze echter alweer op de fiets en sindsdien gaat het crescendo met Van Vleuten.

De ervaren Nederlandse zit inmiddels weer in het vliegtuig naar Nederland. In eigen land zal ze verder werken richting de eerste wedstrijden van 2022.

foto: Photo Gomez Sport/Movistar Team

Dit artikel delen:

3 Reacties

Cochise 24 december 2021 om 09:39

Vind ik schitterend. Je kan 3x per jaar een maand de Teide op en af rijden of je kan van de nood een deugd maken en wat van de wereld zien (op alle vlakken). Zij in Colombia, Campenaerts toen in Namibië en binnenkort in Rwanda. Vond het heerlijk om haar avonturen daar te volgen via de socials.

0
Alfons Haavers 24 december 2021 om 09:46

Eens, zoiets lijkt me veel toffer dan jezelf te pijnigen door dezelfde berg met de ogen op het metertje steeds opnieuw op te rijden. Op deze manier hou je je wielercarrière ook veel langer vol lijkt me.

0
the student 24 december 2021 om 11:27

Annemiek is echt vrijwel nooit thuis in Wageningen. Wel het betere leven.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone