Annemiek van Vleuten slaat Giro Rosa dit jaar over

woensdag 9 juni 2021 om 15:50
Annemiek van Vleuten slaat Giro Rosa dit jaar over

foto: Cor Vos

Annemiek van Vleuten wist in haar carrière al twee keer de Giro Rosa te winnen, maar zal dit jaar niet deelnemen aan de prestigieuze rittenkoers. De Italiaanse ronde past niet in haar voorbereiding op de Olympische Spelen in Tokio, zo laat Van Vleuten weten op haar website.

Van Vleuten wil deze zomer schitteren op de Olympische Spelen en dat gaat blijkbaar niet samen met de Giro Rosa. “Het doet me heel veel pijn om die niet te rijden, want het is mijn favoriete koers. Maar elke keer als ik denk ‘ik ga hem toch gewoon rijden’, dan kijk ik weer even naar het litteken op mijn pols, waar ik vijf dagen voor het WK tijdrijden mijn pols brak in de Giro. Je hebt de risico’s in een koers gewoon minder onder controle.”

Programma richting Tokio
“Daarbij ben ik ervan overtuigd dat je een tijdrit beter kunt voorbereiden met een trainingskamp en minder goed in een wegkoers. Bovendien heb je niet onder controle hoe hard er wordt gekoerst, je moet heel veel reizen, je hebt de druk van een klassement verdedigen en dus is het ook mentaal pittig. Daar staat tegenover dat ik me in Passo di Foscagno (locatie voor een trainingsstage, red.) juist mentaal kan opladen. Ik weet dat als ik de Giro ga rijden, ik daar wat afgedraaid uit terugkom.”

Van Vleuten, die deze zomer ook niet zal meedoen aan La Course, rijdt in aanloop naar Tokio nog wel het NK tijdrijden en het NK op de weg, om vervolgens opnieuw een hoogtestage in te plannen. De renster van Movistar zal dan een periode verblijven in de Italiaanse provincie Sondrio op de Passo di Foscagno, in de hoop daar de laatste puntjes op de i te zetten richting de Olympische Spelen.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Cayolle 9 juni 2021 om 17:17

Jammer, maar begrijpelijk. Rijdt VdB eigenlijk wel de Giro Rosa?

0
Cayolle 9 juni 2021 om 18:24

Volgens haar eigen website ( https://nl.annavanderbreggen.nl/calendar ) rijdt Anna trouwens wel …

0
MartinMartin 9 juni 2021 om 18:29

Zwaar terecht met het oog oo

0
Blackcanyon 10 juni 2021 om 06:54

De Annemiek zegt tegen de Giro Rosa "weg race".

0

Headlines

Populair

Materiaalzone