Annemiek van Vleuten nog niet benaderd door Jumbo-Visma

Annemiek van Vleuten nog niet benaderd door Jumbo-Visma

foto: Cor Vos

Door Youri IJnsen & Nick Doup
zondag 26 juli 2020 om 19:45

Annemiek van Vleuten zou de interesse genieten van de nieuwe vrouwenploeg van Jumbo-Visma. De 37-jarige wereldkampioene heeft daar echter geen weet van, bevestigt ze aan WielerFlits. Jumbo-Visma zou haar palet uitbreiden met een vrouwenploeg, waarbij Marianne Vos en/of Van Vleuten idealiter kopvrouw zouden zijn.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Van Vleuten beschikt, net als Vos bij CCC-Liv, over een aflopend contract bij Mitchelton-Scott. Eerder gaf de ze aan in ieder geval nog twee jaar te willen doorgaan. “Ik ben voor het jaar 2021 niet benaderd door een Nederlandse ploeg, dus ook niet door Jumbo-Visma”, laat ze weten. “Het is wel mooi dat Jumbo-Visma met een vrouwenploeg komt”, voegt Van Vleuten, die verder commentaar over het initiatief er bij wenst te laten, daar nog aan toe.

Jumbo-Visma wil zelf niet reageren op de mogelijke interesse in Van Vleuten, noch op het gehele project rondom de vrouwenploeg. Volgens CyclingOpinions zou – na de eerdere berichtgeving – ook Marieke van Wanroij (trainer/coach) de weg van Parkhotel Valkenburg naar Jumbo-Visma bewandelen.

In navolging van teammanager Esra Tromp en Van Wanroij zouden ook enkele rensters de overstap maken. Ook zouden al meerdere gesprekken met Marianne Vos zijn gevoerd.

Demi Vollering
Bij Parkhotel Valkenburg staan op dit moment onder meer toptalenten Demi Vollering (23, winnares Giro dell’Emilia 2019) en Karlijn Swinkels (21, ex-wereldkampioene tijdrijden U19) onder contract. Ook voormalig Nederlands kampioene Anouska Koster, meervoudig Belgische kampioene tijdrijden Ann-Sophie Duyck, veldrijdster Sophie de Boer en regerend Nederlands kampioene elite-zonder-contract Nancy van den Burg.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Franco Ballerini 26 juli 2020 om 19:57

JV moet haar natuurlijk gelijk een contract aanbieden als ze het echt serieus met de vrouwenploeg willen aan pakken. Buiten dat zij de enige is die grootste overwinningen gaat binnen halen, is zij de renster die het rolmodel is om het dameswielrennen serieus te nemen.

0
Romāns Vainšteins 26 juli 2020 om 20:15

Ik zou haar zeker niet aantrekken om juist een fris begin te maken met een leuke jonge ploeg die zich richt op de glooiende toekomst van het dameswielrennen. Een ploeg beginnen en vervolgens de reeds bekende eigen toppertjes inlijven komt op mij nogal eendimensionaal en kortetermijngericht over.

En wat dat rolmodel betreft, dat is arbitrair.

0
Franco Ballerini 26 juli 2020 om 21:00

Bedoel je met glooiende toekomst dat je liever glooiende dames ziet? Met eendimensionaal dat je liever driedimensionale dames ziet? Indien zo, ik ook, maar Annemiek heeft bewezen door net zo hard (of in veel gevallen zelfs harder) te trainen als een man het dameswielrennen op een veel hoger niveau te brengen. Was dat nodig? In het kader van de tegenwoordig veel gewenste gendergelijkheid waarschijnlijk wel.

0
Romāns Vainšteins 26 juli 2020 om 21:22

En in het kader van gezondheid en spanningsveld niet. Veruit de meeste vrouwen kunnen een dergelijke aanleg en werklust niet leveren waardoor het eerder onbereikbaar dan na te streven wordt.

Mijns inziens ligt de toekomst van het dameswielrennen in onderscheidende, eigen koersen/circuit en daardoor uitgezonden worden op tv. Niet het harder, better, faster, stronger worden van de individuele sportsters.

0
coppicoppi 27 juli 2020 om 09:34

@RV: zeggen dat het arbitrair is dat AvV een rolmodel is, is zeggen dat het arbitrair is dat Nederland aan zee ligt. De wijze waarop ze de sport beleeft en bedrijft is een voorbeeld. Het plezier dat ze overbrengt is voor veel (jonge) meiden de aanleiding om ook een keer op de fiets te stappen. Daarnaast is de wijze waarop ze met haar concurrentie omgaat een voorbeeld voor velen. Ze geeft bovendien zelf aan (luister eens een goede podcast met haar hierover) dat ze weet dat ze heel veel trainingsarbeid aan kan, maar dat dat niet voor iedereen het geval is. Anderen trainen anders, maar dat is niet noozakelijkerwijs slechter of met minder rendement (Vos, Wiebes, Alvarado, Ferrand-Prévot, Borghini, etc). Natuurlijk wint ze veel, maar is dat anders dan voorheen bijvoorbeeld Sagan of Froome in het heren wielrennen. Waarvoor AvV ook kiest, ook bij JV zal ze prima kunnen passen en de jongere generatie inspireren en naar een hoger plan (kunnen) brengen. Dus…..in het vervolg niet meer van die Trumpiaanse klets eruit gooien, want soms heb je ook goede commentaren/ argumenten, dus je kan het wel!

0
peervaneynthoven 27 juli 2020 om 00:11

@RV.Ben jij arts of psycholoog? De verantwoordelijken bij TJV en zullen ze zich niet veel aantrekken van je ‘adviezen’. Ondanks dat wens ik je een goede meervoudig dimensionale, en vooral ook een glooiende toekomst. Wat een klets! Op naar de 20k!

0
Chasse_patate 27 juli 2020 om 07:00

Oeh Jumbo gas erop. Deze moet je als eerste vast leggen. Heeft de jeugd iets om van te leren.

0
DeHof 27 juli 2020 om 08:30

Lekker helemaal fris beginnen bij Jumbo-Visma. Een topper als Van Vleuten legt zoveel druk op het beleid en is zo leidend voor het de organisatie. Dat moet je eigenlijk, als je visie niet 100% Annemiek is, niet willen.
Met Vollering, Swinkels, een stel van die jonge crossmeiden en met Vos als Patron (matron?). Dan kan je iets opbouwen zonder dat de druk er gelijk dik bovenop ligt en je niet per se de Giro, Lbl, Strade en Vlaanderen moet winnen om niet met een mislukt seizoen aan te vangen…

0
CyclesGoff 27 juli 2020 om 09:58

Ben het op zichzelf wel met je eens. Aan de andere kant: als je haar niet contracteert weet je zeker dat Je Strade, Giro, LBL en Vlaanderen niet wint.

0
DeHof 27 juli 2020 om 10:41

Is het noodzakelijk om die wedstrijden gelijk te winnen? Sportief gezien is het leuk, maar als je 5/6 jaar in de toekomst wilt kijken als ploeg, is het dan verstandig om in 1 jaar "van nul naar ineos" te willen gaan?
Er zijn toch aardig wat voorbeelden van ploegen die wereldtoppers aankochten zonder dat er eerst een stabiele basis was en het deksel toch behoorlijk op de neus kregen…
En met van Vleuten kan je toch eigenlijk alleen maar verliezen?

0
CyclesGoff 27 juli 2020 om 20:52

Ik bedoelde eigenlijk vooral te zeggen dat ik gegeven de huidige omstandigheden niet zou weten -calamiteiten uitgezonderd- wie Van Vleuten zou kunnen verslaan in de genoemde wedstrijden, zonder daarbij richtinggevende uitspraken te willen doen over het ambitieniveau of de korte-termijndoelstellingen dat/die het vrouwenteam van TJV na zou moeten streven. De suggestie uit jouw mail lijkt me ook prima. Of je met Annemiek “ eigenlijk alleen maar kunt verliezen”? In theorie misschien; in de praktijk lijkt het toch verdomde lastig om met Annemiek te verliezen

0

Headlines

Populair

Materiaalzone